Zoals iedere Mommy to be heb ik ook een hele waslijst aan spulletjes die ik nodig heb voor onze kleine meid er is. Een van die dingen was de babyfoon. Benieuwd waar ik op gelet heb en welke het is geworden? Lees dan snel verder!

Vroeger kon je alleen het geluid van de babykamer horen op een babyfoon. Vrij old school als je het mij vraagt. Want eenmaal in de babywinkels schrok ik me rot wat een babyfoon tegenwoordig allemaal kan. Van temperatuur meten tot mega scherpe nacht visie om nog maar te zwijgen over het terug kunnen kletsen tegen je baby. Je kunt wel stellen dat babyfoons tegenwoordig mega geavanceerd zijn. Maar ja, dan komt het volgende luxe probleem. Wat voor een moet je kiezen? Voor onszelf heb ik vooraf een lijstje gemaakt met wensen. En zo zijn we uiteindelijk op pad gegaan, zoekende naar het juiste apparaat.

– De babyfoon moet zowel geluid en beeld afspelen.
– Bij voorkeur ook een groot bereik zodat we ook in de tuin nog duidelijk kunnen horen en zien wat er in de babykamer gebeurt.
– Night view vonden we ook erg fijn, zo kan je ook in het donker zien wat de kleine allemaal doet.
– Indien mogelijk bestuurbaar.

Nou zullen de moeders wel denken. Ja, maar al die functies hebben bijna alle babyfoons. Nou daar kwamen wij ook al snel achter. En geloof mij, dat maakt het kiezen er niet makkelijker op! Na wat onderzoek en het lezen van reviews kwamen we uit bij Alecto Baby.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de Alecto Baby DVM-200. Deze heeft alles wat wij op ons wensen lijstje hadden staan, en nog veel en veel meer! Zo heeft deze babyfoon een handig groot scherm (11 cm!!) waardoor we alles echt goed kunnen zien en het er ook nog eens leuk uit ziet op de kast. We kunnen terug kletsen tegen de baby, en daarnaast kunnen we nu ook op afstand slaapliederen afspelen. Hoe handig is dat!

Hoewel onze kleine meid er nog niet is hebben we hem al wel uitgebreid kunnen testen toen mijn lieve neefje langs kwam. En ik kan oprecht zeggen dat de DVM-200 echt een top apparaat is! Mega scherp beeld en geen enkele storing of iets wanneer we lekker buiten in de tuin zitten. Dus kleine meid, maak je geen zorgen hoor. Wanneer je straks lekker in je bedje ligt zullen wij over je waken.

Hoe hebben jullie een keuze kunnen maken voor de juiste babyfoon? Waar hebben jullie op gelet?

Handtekening Jamey