Zaken die je geregeld wilt hebben voor je bevalling

Wanneer je op het eind van je zwangerschap loopt en je lekker aan het genieten bent van je verlof, zijn er een aantal zaken die je alvast kunt regelen. Dit scheelt weer tijd na de bevalling, die je dan natuurlijk graag wilt besteden aan je kleintje. In dit artikel delen wij een aantal tips met je, lees je mee?

Geboortekaartjes

Je kunt al vroeg in je zwangerschap beginnen met het ontwerpen van geboortekaartjes. Doe vast inspiratie op bij Kaartje2go om te zien wat je een mooie stijl vindt en welke kleuren je zou willen gebruiken. Om te zien hoe de naam staat op het kaartje, kun je ook gebruik maken van de handige naamgenerator van Kaartje2go. Om het helemaal zeker te weten, kun je een gratis proefdruk (inclusief papiersoorten en envelopkleuren) opvragen. Heerlijk om vast die voorpret te hebben! Wanneer je zeker weet welk geboortekaartje je gaat kiezen, kun je vast beginnen met de verdere voorbereiding. Denk dan aan het aanschaffen van extra’s bij de geboortekaartjes, zoals sluitzegels en adresstickers. Tijdens je verlof kun je dan al aan de slag met het plakken van adresstickers op enveloppen, zo kunnen de geboortekaartjes na de bevalling extra snel op de post.

Zaken die je geregeld wilt hebben voor je bevalling

Vluchtkoffer inpakken

Een vluchtkoffer of vluchttas neem je mee wanneer je gaat bevallen. Ook al wil je graag thuis bevallen, het is zeker aan te raden om wel een vluchtkoffer klaar te zetten. Mocht je halsoverkop toch naar het ziekenhuis moeten, heb je al je spulletjes bij de hand. Je vluchtkoffer moet je uiterlijk bij 37 weken zwangerschap klaar hebben staan, maar hoe eerder hoe beter. Je weet immers maar nooit wanneer het zover is. Voor een handige inpaklijst kun je hier kijken.

Huis op orde

Ik weet nog dat ik dit zelf erg prettig vond, ik wilde graag dat het huis netjes was. Deels nesteldrang, deels omdat ik mij dan veel rustiger voel. Ben je fysiek niet meer goed in orde de laatste weken? Vraag dan hulp aan een familielid of neem eventueel een schoonmaakster. Zorg dat je huis netjes opgeruimd is, de wasjes gedraaid en een goed gevulde koelkast/voorraadkast hebt. Mocht je dan ineens gaan bevallen, dan is je huis vast lekker op orde.

Wat heb jij geregeld voor je bevalling?

Zaken die je geregeld wilt hebben voor je bevalling