Het is alweer even geleden dat ik een what’s in my bag artikel heb geplaatst. En omdat ik tegenwoordig bijna geen normale tas meer meeneem leek het mij leuk om dit keer een what’s in my bag te schrijven over wat er allemaal in onze luiertas zit. Benieuwd? Lees dan snel verder.
Sinds de kleine meid er is gebruik ik bijna geen handtas meer. Zonde eigenlijk want ik heb kasten vol met prachtige tassen die nu alleen nog maar liggen weg te stoffen. Maar om nou voor enkel een telefoon en portemonnee een tas mee te nemen terwijl ik al met een grote luiertas rond loop vind ik ook zo’n gedoe. Maar goed, dat is mijn mening. Ik ken genoeg moeders die wel een eigen tas nog meenemen. Ik ben er alleen toevallig geen van haha.
Om te zitten er in de luiertas uiteraard luiers. Inmiddels heeft Noé alweer maat 4! Meestal neem ik (als we echt een dagje op pad zijn) 5 of 6 luiers mee. En daarbij hoort ook een pak billendoekjes. Wij zijn nogal fan van de doekjes van Huggies. Die ruiken heerlijk en zijn ook super zacht voor de billetjes van ons meisje. We hebben van alles geprobeerd, maar dit blijft onze favoriet.
Ik stop ook altijd nog wat speelgoed in de tas. het zijn kleine speeltjes, maar wel heel handig om mee te hebben voor het geval dat Noé zich een beetje verveeld.

Voeding

Het volgende wat altijd mee gaat is een flesje en een torentje flesvoeding. Noé krijgt nog steeds Nutrilon Pepti voeding omdat ze een koemelk allergie heeft. Daarom zijn we altijd heel strikt in het gevuld houden van het torentje.
Om nog even op voeding door te gaan, er zit ook bijna altijd een potje fruit en een potje avond eten bij. Ook vind ik het altijd fijn om een klein bakje met bijvoorbeeld baby chips of koekjes mee te nemen. Altijd handig als ze even onrustig word. Misschien logisch, maar er zit in de luiertas ook een slabbetje en een lepeltje.

Extra kleding? Is dat niet overbodig?

Een vraag die ik mezelf voor ik Noé kreeg vaak gesteld heb. Maar ik heb mogen ondervinden dat een extra setje kleding echt geen overbodige luxe is. Denk maar eens aan spuit luiers en spugen. Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar ik ben liever wel voorbereid!

Verzorging

Zoals jullie misschien al eens eerder hebben gelezen heeft Noé last van eczeem. Gelukkig is het niet meer zo erg als dat het was. Maar soms uit het niets kan ze in eens weer plekken krijgen. Daarom heb ik altijd een tube hormoonzalf en vette zalf mee. Mocht het dan nodig zijn dan kan ik de eczeem plekken direct behandelen.

En voor mezelf?

Ja, voor mezelf zit er dus ook van alles in de luiertas. Dit doe ik zodat ik dus niet zelf nog een extra tas mee hoef te nemen. Zo vind je mijn portemonnee, zonnebril en een spiegeltje met een lipstick. Ook heb ik er nog een flesje mini deo bij gedaan. Altijd handig.
Nou zou je denken dat ik een mega grote en loodzware luiertas mee draag. Gelukkig valt het allemaal wel mee hoor! Ik heb sinds kort een nieuwe cowboysbag die perfect bij onze nieuwe kinderwagen past. En doordat hier diverse vakken zitten kan ik alles mooi gescheiden houden. Ik kan deze tas zowel als luiertas gebruiken maar ook als gewone tas zodra Noé hem niet meer nodig heeft. Handig toch?
Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen wat er allemaal mee gaat in onze luiertas. Wat zijn jouw Essentials?