Al maanden hebben wij de gedachten om een puppy in huis te nemen. Maar moeten we dat wel doen, of moeten we nog even wachten? Wij weten het niet meer. Wat vind jij?

Dat wij gek zijn op dieren is wel duidelijk. We hebben een oude kater (Puma) en Bram had toen we net een relatie kregen nog 2 katten en een hondje. Nou is 1 kat heel sneu 2 jaar geleden overleden, en eentje is er weggelopen. En ook is helaas het hondje overleden aan ouderdom. Je kunt dus wel zeggen dat het een beetje leeg aanvoelt in huis. Om die reden zitten we er al een tijdje over na te denken om een pup in huis te nemen, maar is dat wel zo slim?

shutterstock_301891139

We werken beide fulltime, daarnaast ben ik ook hartstikke druk met mijn blog en met ons nieuwe bedrijfje Jumey. En gezien Bram ook niet echt om de hoek werkt is hij ook pas na half 7 thuis. Het zou er dan dus op neer komen dat we eigenlijk alleen in het weekend tijd hebben om echt lekker te kunnen wandelen, spelen en troetelen en hij overdag hele dagen alleen thuis is.

shutterstock_366870863

En tja, de kosten. Een pup is niet zomaar een investering. Eigenlijk is het net een baby, alleen dan wel ietsjes goedkoper haha. Maar desondanks heb je een hoop dingen nodig. Naast de bekende dingen als een voer en drinkbak, een halsband heb je ook een mand en in ons geval een honden uitlaat service nodig. We hebben laatst via een hondenvoer rekentool uitgerekend wat het hondenvoer alleen al kost. Hier  zouden we dan rond de €25 euro per maand uitkomen.

puppy 1

Maar ondanks al deze punten blijven we een leeg gevoel hebben. Zou dit zijn omdat we een kinderwens hebben? Of omdat we écht een hondje willen in huis. Ik weet het niet. Wat denk jij? Zouden we er voor moeten gaan en een pup moeten adopteren? Of kunnen we beter nog even wachten?

Handtekening Jamey

Puppy afbeeldingen van Shutterstock