Wat vindt jouw man toch zo leuk aan darten?

Heb je een man die het leuk vindt om naar darten te kijken, maar snap je niet waarom? Als je meekijkt met je man dan vind je het misschien wel saai om te zien hoe de darters pijltjes werpen. Er moet toch iets zijn waarom je man het wel leuk vindt. Dat is ook zo en er zijn zelfs meerdere redenen waarom je man net als veel andere mannen darten een mooie sport vindt om te volgen. Bekijk hieronder maar eens wat de redenen zijn.

Je man leeft mee met de wedstrijd

Darten is misschien niet zo spectaculair en dynamisch als een voetbalwedstrijd, maar mannen leven wel mee. Ook bij darten is er sprake van spanning en sensatie wie er gaat winnen. Mannen vinden het voorspellen van een dartwedstrijd ook interessant. Als je man een favoriet heeft dan leeft hij nog meer mee met de wedstrijd. Soms zoveel dat hij op het puntje van de bank gaat zitten als het er echt omgaat. Bijvoorbeeld als de darter op het punt staat om een negendarter te gooien. Of als het om de winnende matchpijl gaat.

De entourage is geweldig

Bij de dartwedstrijden die op televisie komen, zoals het WK darts van de PDC is de entourage altijd geweldig. De zaal zit doorgaans vol met publiek en een groot deel van de fans heeft zich uitgedost. De opkomst van de darters is spectaculair, waarbij de spelers zich over een vrij pad een weg door het publiek naar het podium begeven. Elke darter heeft eigen muziek die dan ook luid gedraaid wordt tijdens de opkomst. De mastercaller maakt van elke opkomst bovendien een feestje. De sfeer is voor de wedstrijd begint al geweldig en stijgt met de opkomst verder naar een hoogtepunt.

Rustige sport om naar te kijken

Ondanks dat de wedstrijden spannend zijn als twee spelers niet voor elkaar onder doen, werkt het rustgevend. Je ziet geen spelers over het veld heen en weer rennen of elkaar tackelen. De darters werpen de pijltjes en lopen beheerst naar het bord om de pijltje eruit te halen en op de volgende beurt te wachten. Dat maakt het rustgevend om naar te kijken. Dat wil echter niet zeggen dat er niets gebeurt. De reactie van darters bij een overwinning of zelfs na een goede worp is ook leuk om naar te kijken. Bovendien heeft elke darter een eigen stijl die uniek te noemen is. Kijk maar eens naar Peter Wright die elke wedstrijd een andere kleur haardos en kleding heeft.

Wat vindt jouw man toch zo leuk aan darten?