Een reis naar Canada, dat is één van de droomreizen die ik nog eens zou willen maken met mijn gezin. Het lijkt mij een bijzonder land om te zien, met alle prachtige natuur en de overweldigende steden. Ik vind het altijd leuk om mij te verdiepen in reizen naar een ander land, dromen mag natuurlijk altijd! Maar wat moet je allemaal regelen als je een droomreis naar een ver land gaat maken? In dit artikel help ik je!

Vlucht, verblijf en reisduur

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk de reis zelf. Hoelang wil je weg? Ga je rondreizen? Zo ja, welke plekken wil je graag bezoeken? Waar verblijf je? Met welke vliegmaatschappij ga je vliegen? Genoeg stof om over na te denken! Op internet zijn veel ervaringen en informatie te vinden over rondreizen naar Canada. Ook vind ik het zelf altijd inspirerend om Youtube vlogs op te zoeken van mensen die in Canada reizen. Zo kan je zelf inspiratie op doen voor de plekken die je zou willen bezoeken en kun je zelf je wensenlijstje klaarmaken.

Planning

Wanneer je een grote reis gaat maken is een planning onmisbaar. Hierboven kon je al lezen dat je voor jezelf duidelijk moet hebben welke plekken je gaat bezoeken. Wanneer je dit weet, kun je een planning maken. Welke volgorde houd je aan en hoelang blijf je overal? Extra leuk: zoek informatie en tips op over de bestemmingen en verwerk deze in je plan. Wanneer je dan in Canada bent, kun je gemakkelijk je eigen gevonden tips terugzoeken in je plan.

Een eTA aanvragen

Zeer belangrijk is het aanvragen van een eTA. Dit heb je nodig om als Nederlandse toerist Canada in te mogen. Tegenwoordig kun je gemakkelijk online een Visum aanvragen, zodat het zelfs voor de onervaren reizigers onder ons een makkie is. Kijk voor meer informatie over de eTA of andere visums zeker even op deze website, dan ga jij goed voorbereidt op vakantie!

Waar zou jouw droomreis naartoe gaan?

Canada