Soms krijg je van die gekke vragen waarvan je denkt, wat gaat jou dat in hemelsnaam aan? Ik bespreek een aantal van die gekke vragen. Benieuwd wat ik allemaal ben tegengekomen en hoe ik er over denk? Lees dan snel verder.

Komt er nog een tweede? Of wanneer komen de baby’s?

Ik schreef er onlangs al een blog over. De vraag “wanneer komt de tweede” is een van die vragen waarvan ik denk, wat gaat jou dat aan? Helemaal niets toch? Voor het zelfde geld kan je helemaal geen kinderen krijgen, of heb je net een miskraam achter de rug. Het kan gewoon behoorlijk kwetsend zijn. Ik vind het dus persoonlijk een vraag die niet zomaar gesteld kan worden.

Wat zie je er goed uit? Hoever ben je?

Deze heb ik gelukkig niet zelf hoeven meemaken. Maar het schijnt bij mensen regelmatig te gebeuren. Je zou de vraag maar krijgen en NIET zwanger zijn. Als mij dat zou gevraagd worden zou ik zo ver de grond in zakken dat je mij in China weer kan ophalen. Het is misschien lief bedoeld, maar wat kan dat kwetsend zijn zeg!

Was het gepland?

Gepland of niet, het kindje komt er. Wat gaat het je nou aan of het gepland was of niet. Mochten de toekomstige ouders er iets over kwijt willen, dan zullen ze zich echt wel melden. Maar er naar gaan vragen vind ik heel erg kwetsend overkomen. Alsof je denkt dat de ouders er niet klaar voor zijn of geen goede ouders zouden zijn. Nogmaals, dit is mijn mening hierover. Het kan natuurlijk dat jij er anders over denkt.

Mijn kleintje kan dit al… jouwe niet?

Het constante vergelijken van alles wat de kindjes doen. Ieder kindje is anders en leert dingen op een ander tempo. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel eens een vergelijking maak tussen Noé en andere leeftijdsgenootjes. Maar toch weet ik ook hoe vervelend het kan zijn. Je kunt er namelijk best onzeker van worden als ouder.

Er zijn natuurlijk nog veel meer van dit soort voorbeelden. Voor mij zijn dit de meest vervelende. Heb jij ook van dit soort opmerkingen naar je hoofd gehad? Of dingen meegemaakt waarvan je denkt, wat gaat jou dat aan? Laat ze dan even achter in de comments!