Een kaartje sturen is altijd een goed idee. En het is eigenlijk zo gepiept! Er zijn veel momenten om een kaartje te sturen, waarmee je aan een ander laat weten dat je aan hem of haar denkt. Dat wordt zeker gewaardeerd. Dít zijn mooie momenten om een kaart te sturen aan familie of vrienden.

Verjaardag

Is er iemand jarig? Dan is het hartstikke gezellig om een kaartje te schrijven en iemand te feliciteren. Zeker als het om een bijzondere leeftijd gaat, of eigenlijk gewoon bij iedere verjaardag. Een verjaardagskaart is er in veel leuke ontwerpen te vinden. Stuur natuurlijk een kaartje waar de ontvanger echt blij mee is – het kaartje mag best een glimlach op het gezicht toveren. Een leuke quote, een grappige foto of een stijlvolle illustratie: zoek het perfecte kaartje uit. Je kunt zo’n kaartje ook digitaal sturen, zodat het nog sneller en makkelijker gaat. Schrijf een mooie wens op en deel je liefde en je felicitaties.

Feestdagen

Tijdens de feestdagen worden er een heleboel kaartjes verstuurd. Doe hier ook gezellig aan mee! Het is immers dé tijd van het jaar om aan je naasten te denken. Kaarten maken kun je helemaal zelf doen, als je dat leuk vindt. Voeg bijvoorbeeld een foto toe en een persoonlijke kerstwens. Ga je voor een kerstkaartje met de kerstman, rendieren of sneeuwvlokken erop? Er is veel om aan te denken. Houd in ieder geval het winterse thema aan, want dat ziet er zo gezellig uit op een kaartje.

Beterschap of sterkte

Ook in moeilijkere tijden is het mooi om een kaart te sturen naar je naasten. Iemand een hart onder de riem steken doe je namelijk zeker met een lief bericht. Een appje voelt dan al gauw wat onpersoonlijk, maar een kaart is juist wel heel persoonlijk. Stuur een beterschapskaart als iemand ziek is. Of wens iemand sterkte toe, bij ziekte of in een andere vervelende tijd. Ook kun je iemand condoleren met een kaart. Neem de tijd om bij een sterkte of beterschap bericht iets moois op te schrijven. Wat wil je de ander graag zeggen? Je kunt proberen om hem of haar toch een beetje op te vrolijken met het kaartje.

Verhuizing

Een kaartje sturen kan ook praktisch zijn! Ben je verhuisd? Stuur dan een kaartje naar je naasten om te laten weten dat je nu in een ander huis woont. Hierop vermeld je natuurlijk het nieuwe adres, samen met eventuele andere belangrijke informatie. Je kunt de ontvanger van het kaartje direct uitnodigen om eens langs te komen, als je dat gezellig vindt. Of kondig meteen een housewarming aan, als je een feestje wilt geven! Ontvang je zelf een verhuiskaartje van een familielid of vriend? Dan is het een leuk idee om een kaartje terug te sturen, om hem of haar te feliciteren met de nieuwe woning. Het is immers vaak een belangrijke gebeurtenis in iemands leven, een verhuizing. En bij het ontvangen van een gezellig kaartje, voelt de ander zich meteen sneller thuis op het nieuwe plekje.

Geboorte

Tot slot is het ook bij een geboorte mooi om een kaartje te sturen. Heb je zelf een kindje gekregen? Dan stuur je natuurlijk een geboortekaartje naar je naasten toe, om te laten weten dat het kindje er is. Maak er een prachtig ontwerp van, helemaal naar wens. De naam van het kindje komt erop, samen met de geboortedatum en andere relevante informatie. Een handige tip: maak dit kaartje alvast voordat het kindje er is, want dan heb je er genoeg tijd voor. Maar je kunt ook een ander een kaartje toesturen als er daar een kindje is geboren. Een felicitatie is dan immers welkom!

Stuur eens wat vaker een kaartje: hierboven vind je verschillende mooie momenten om dat te doen. Daar maak je een ander echt blij mee, terwijl het eigenlijk maar zo weinig tijd en moeite kost.