Waarschijnlijk denk je nog helemaal niet aan rimpels. Ben je overtuigd van je fantastische huid, en dat het altijd zo zal blijven. Heel soms is dat ook zo, maar bij de meeste komen er toch echt rimpels, vlekken en andere onzin. Om dat een beetje uit te stellen heb ik de volgende tips voor je.

En toen bleef die vouw in je gezicht zitten

Je kent toch wel dat je wakker wordt en je gezicht half in de kreukels licht na een avondje stappen? Maar na een halve minuut is alles weer glad. Nou als je ouder wordt dan gaat dat steeds langer duren. En er komt een dag dat ze niet weg te vegen zijn. Ze blijven gewoon zitten!

Tips om de rimpels uit te stellen

  • Drink water! Je word er mee doodgegooid, maar een goede hydratie is serieus 3 kwart van het probleem.
  • Denk aan je vitamines: ga niet overdrijven met allemaal multivitamines. Je kunt daar best nog veel schade mee doen. Meer is niet perse beter. Eet gewoon wat vaker groente en fruit.
  • Laat de suiker staan. Vervelend he? Maar als iets oud maakt dan is het suiker. Je hoeft echt niet alle chocola te laten staan hoor. Maar als je weer grijpt naar die reep, denk dan dat alles wat je nu eet er op je dertigste magisch bij zit, en dus zorgt voor die eerste rimpels.
  • Zorg voor een schoon gezicht. Reinig goed elke avond en ochtend.
  • Easy met de make-up. Je hebt nu nog een mooie huid. Al die make-up bedekken wel eventuele flaws, maar elke dag een dikke laag is geen cadeautje voor je huid. Geef je huid af en toe wat rust.

  • Lekker even smeren; ook hier is overdrijven een vak. geef je huid af en toe wat rust door je nachtcréme af en toe te laten staan. Maar regelmatig smeren zorgt voor een lekker zacht goed gehydrateerd huidje
  • Bescherm je tegen de zon. Ik weet hoe lekker het is om lekker even met je gezicht in de zon te zitten. Of om uren op het strand te liggen. Maar gebruik een lekker hoge spf, of smeer wat vaker. Een grote zonnehoed of een goede zonnebril staan niet alleen heel leuk, ze beschermen je ook tegen fronsen en knijpen met je ogen. Die zorgen voor de fronsrimpels en de kraaiepootjes.

  • Een andere anti-aging tip zijn steunkousen. Klinkt voor oma’s maar zijn het niet perse. Werk je nou veel uur achter elkaar zittend of staand, en sport je weinig dan is de kans op spataderen heel groot. Om die een beetje te voorkomen kun je heel goed steunkousen dragen. Die zitten wat steviger om je benen, en lijken een beetje op een shaping panty. Overigens hebben die vaak hetzelfde effect.

Ik hoop dat je wat hebt aan de tips! Doe jij al aan anti-aging?