De kerst is bij ons in de familie heilig. We hebben best een grote familie en Bram zijn gezin viert natuurlijk ook kerst. Het is dan ook niet zo gek dat bij ons de kerst stress al vroeg begint. Gelukkig heb ik wat tips voor je, lees je mee?

Wanneer je een grote familie hebt zoals mij komen de kerst etentjes je al snel de strot uit. Naast de familie etentjes (wat er bij ons vaak 3 zijn) heb je nog de schoonfamilie om over de kerst borrels van het werk te zwijgen. Alles bij elkaar krijgen wij vaak een week wel gevuld met deze uitjes.

December is natuurlijk al een vrij dure maand, daarom begin ik in oktober en november met het shoppen voor cadeau’s om de kosten te spreiden. Voor mijn vriend en moeder heb ik nooit zo’n moeite om te slagen. Maar bij de rest van de familie is het vaak toch wel wat lastig. Daarom neem ik altijd een kijkje bij de kerstcadeau’s van Radbag. Hier hebben ze ontzettend leuke kerstcadeau’s voor een leuke prijs.

kerst stress -1

Bijvoorbeeld een leuke USB Donut voor mijn zusje, of een leuk snijplank voor mijn zwager. Het kost niet veel, is origineel en ook nog eens leuk om te zien. Wat wil je nog meer? En doordat ik al vroeg begin met shoppen voorkom ik een hoge kostenpost in 1 maand maar verspreid ik het allemaal een beetje.

kerst stress -2

Ook dit zijn perfecte cadeau’s voor de kerst. Mijn moeder is door mij ook helemaal gek op nagellak (met name gellak) en is bijna elke week wel in de weer. Hoe handig is het dan als je een houdertje hebt voor je nagellak. Weer een super leuk en handig cadeau en niet eens heel erg duur!

Ik probeer dus mijn kerst stress te verminderen door al vroeg te beginnen met cadeau shoppen. Hoe verminder jij je kerst stress?

Handtekening Jamey