Er zijn altijd een aantal kledingstukken en schoenen die je standaard in je garderobe moet hebben om een mooie basiscollectie te vormen. Witte sneakers zijn daar zeker onderdeel van. Een paar goede sneakers in verschillende kleuren zijn perfect om iedere outfit af te maken. In dit blog vertel ik je waarom ik zo dol ben op witte sneakers en hoe je witte sneakers ook echt wit houdt, lees je mee?

Eindeloos combineren

Met witte sneakers kun je eindeloze kledingcombinaties maken. Persoonlijk vind ik een witte sneaker ook veel frisser staan onder een outfit, dan bijvoorbeeld een donkere kleur. Zeker in het voorjaar en de zomerperiode. Mijn favoriete combinaties? Een jeans met opgerolde broekspijpen met daarop een leuke blouse, of een jurkje met daaronder witte dames sneakers. Door sneakers onder een jurkje of rok te dragen, wordt de outfit een stuk sportiever. En sneakers lopen natuurlijk ook veel fijner dan hakken.

Witte sneaker

Hoe houdt je je sneakers wit?

Het enige nadeel van witte sneakers, is dat je ieder vlekje ziet. Het is daarom fijn om te weten dat je verschillende dingen kunt doen om je sneakers wit te houden. Ik deel mijn favoriete tips met je!

  1. Spray de sneakers voor dat je ze gaat gebruiken goed in met een speciale spray voor leer/suede of kunststof. Zo zijn je schoenen voor gebruik al beschermd tegen vlekken.
  2. Tandpasta! Haal eerst je veters uit je schoenen. Als je deze weer wit wilt hebben, kun je deze gemakkelijk in de wasmachine doen. Pak daarna een tandpasta zonder gel en breng met een tandenborstel de tandpasta aan over de gehele schoen. Laat dit even intrekken en haal daarna met een vochtig doekje de tandpasta weg.
  3. Witte azijn. Met witte azijn kun je vieze plekjes op je schoenen weer schoon krijgen. Doe een beetje op een doek en wrijf voorzichtig over je schoenen heen.

Wat voor schoenen draag jij graag?