Iedereen heeft wel een paar sneakers in de kast staan. Grote kans dat je zelfs een paar verschillende modellen hebt. Of misschien wel een hele kast vol. Sneakers zijn nou eenmaal echte feelgood shoes. En dat is precies de reden dat ze nooit zomaar uit de mode raken. Wanna know more? Wij vertellen je waarom deze fantastische schoenen altijd populair blijven.

Sneakers zitten supercomfortabel

We all know it. Ze zitten gewoon heerlijk. De platte schoenen zijn echt gemaakt voor comfort. En dat merk je als je erop loopt. Hoe vaak hoor je je vriendinnen nou vertellen dat ze de hele dag lekker geshopt hebben op high heels? Of op slippertjes? Nee, daarvoor trek je echt je favo sneakers aan. De fijne demping in de schoenen zorgt ervoor dat je geen zere voeten krijgt. En dan zitten goede dames sneakers ook nog eens als gegoten.

Je kunt ze ook dragen tijdens het sporten

Door de goede demping kun je de meeste sneakers prima dragen tijdens het sporten. Kijk wel even naar de kwaliteit van je schoenen voordat je dit doet. We willen natuurlijk niet dat je tóch zere voeten krijgt. Maar van de meeste bekende merken – denk bijvoorbeeld aan Puma, Nike & Adidas – doen prima dienst als dames sportschoenen. Nog een reden om weer eens een extra paar sneakers in huis te halen. Multifunctioneel, die dingen.

Er zijn oneindig veel modellen en kleuren sneakers

Je kunt sneakers niet haten. Ja, misschien vind je een bepaald model niet mooi. Of hou je niet van de dad trend. Maar het is bijna onmogelijk om álle sneakers lelijk te vinden. De keuze is gewoon gigantisch. Van vlotte witte stappers tot stoere zwarte en opvallende rode. Je hebt zelfs trendy sneakers met een gaaf panter- of zebraprintje. En de vorm van sneakers verschilt ook enorm. Hou jij echt van de bekende All Stars of ga je voor de iconische look van Adidasjes?

Je ziet er altijd uit als een ware fitgirl

Win-win. Als je op sneakers loopt, wek je de indruk dat je sportief bent. Ook als je eigenlijk al in geen jaren meer in de sportschool hebt gestaan en je fitnessmatje thuis stof ligt te vangen. Ssst, niemand vertellen. Als je je wel vier of vijf keer per week in het zweet werkt, kun je er met je sneakertjeslekker mee pronken. Sporty shoes = sporty girl, denken mensen. Jij wil wel bekendstaan als een echte fitgirl!