Meelopen, waarom doen we dat eigenlijk? Is het om ergens bij te horen omdat je zelf tekortkomingen hebt? Of om je gewoon beter te voelen? Kom op mensen, meelopen is zó 2016!

Onlangs zag ik weer allerlei voorbeelden van meelopers. Met zijn allen iemand bashen omdat hij/zij het net even anders aanpakt. Of omdat iemand het gewoon beter doet dan jou? Is het dan zo nodig om iemand de grond in te werken? Nee mensen, dat is echt not done! We willen in Nederland allemaal een goed leven hebben, maar moeten we dat dan bereiken op een manier dat een ander er pijn van heeft? Dat lijkt me toch niet!

Het meeloop gedrag is onder de bloggers echt een dingetje. Er zijn zo veel bloggers groepjes waar veel in gelult word (excuse my french). Denk maar eens aan de vloedgolf aan commentaren op Do follow of No follow links plaatsen. Of het shamen van bloggers omdat ze goed betaalde opdrachten krijgen. Er hoeft maar 1 iemand wat van te zeggen op social media die een klein beetje invloed heeft en je word gelijk met de grond gelijk gemaakt door alle meelopers.

Nou vraag ik mezelf altijd af, wat heeft het voor een nut? Wie heb je er mee. Jij word er toch niet beter van als je iemand kapot maakt? Of is dat de manier hoe jij graag wilt groeien en naamsbekendheid probeert te krijgen. Als het laatste het geval is moet je je zelf als meeloper toch echt gaan afvragen of dat de beste manier is. Want we vechten hier continue voor de vrijheid van meningsuiting. Waarom zou je dan in godsnaam mee gaan lopen en de mening van een ander volgen? Wees sterk en vorm je eigen mening want van meelopen word je echt niet knapper, stoerder, leuker of beter.

Ik hoop echt van harte dat alle meelopers dit lezen en echt nog eens een keer hard nadenken over wat je er mee kan aanrichten. Je kan namelijk echt iemand kapot maken en ik geloof dat niemand dat echt bewust zou doen. Toch?

Handtekening Jamey