Waarom kiezen voor gevelrenovatie?

De gevel van je huis is belangrijker dan je denkt. Ten eerste is het letterlijk een muur dat jou beschermt tegen de elementen. Het is ook het eerste wat men ziet als ze op bezoek komen, je gevel geeft de eerste indruk. Dus is het belangrijk dat je een fraaie, maar ook stevige, gevel hebt. Als je een al wat ouder huis hebt dan is het niet onverstandig om de gevel te laten renoveren.

Het renoveren

Het renoveren van je gevel is een werk dat je het beste over kan laten aan professionals. Er zijn zat erkende bedrijven die deze werkzaamheden kunnen uitvoeren, dus vraag vrijblijvend verschillende offertes aan en bekijk rustig de review’s van de bedrijven waar je overweegt om mee in zee te gaan.

Gevelisolatie

Als je je gevel laat renoveren dan kan je kiezen voor gevelisolatie. Deze energiebesparende maatregel kan in sommige gevallen op een subsidie van de rijksoverheid rekenen. Er bestaan verschillende soorten isolatiemateriaal, laat jezelf goed informeren. Door je gevel te isoleren hoef je minder te stoken en zal de energierekening dalen. Met het bespaarde geld kan je natuurlijk een hoop leuke dingen doen!

Waarom kiezen voor gevelrenovatie? 2

Het reinigen van je gevel

De gevel van je huis heeft een hoop te verduren. Hitte, kou, neerslag en misschien af en toe de voetbal van de buurjongen. Door het constante blootstellen aan de krachten van de natuur zal er op een gegeven moment een vieze aanslag op je gevel ontstaan. Soms is het reinigen met een hogedrukspuit onvoldoende. Voor hardnekkig vuilbestaan er methodes die een stuk effectiever zijn in het aanpakken van die smerigheid op de muur. De vier eest gebruikte gevelreiniging methodes zijn :

– zandstralen
– nevelstralen
– stoomreiniging
– chemische reiniging

Kijk wat voor jouw gevel de beste optie is. Er zijn uiteraard bedrijven die zo’n behandeling met zorg uitvoeren, zodat jij weer kunt genieten van een gevel die er als nieuw uitziet.

Sierstenen

Als je je gevel laat renoveren dan kan je ervoor kiezen om het te laten verfraaien met sierstenen. Zo maak je echt een spectaculaire indruk op de bezoekers. Je kan ook kiezen voor een houtsoort tegen je gevel, zo krijgt jouw huis een Scandinavisch uiterlijk. Of misschien kies je voor pleisterwerk dat je doet denken aan die mooie huisjes op Kreta! Je kunt het zo gek niet bedenken, de keuze is zeer gevarieerd. Dus ga lekker op zoek naar de perfecte siersteen!

kiezen voor gevelrenovatie? pin