Hoe vaak ga jij met de fiets? Of pak je eerder de auto? Ik zal eerlijk zijn, ook ik pak sneller de auto dan de fiets. Ook omdat ik dan natuurlijk Noé makkelijker mee kan nemen, maar ook uit gemakzucht. Toch heb ik als goed voornemen dat ik graag meer wil fietsen. Ik heb op dit moment nog geen fijne damesfiets, maar daar ga ik wel naar op zoek. Daarom wil ik je in dit artikel enthousiast maken om ook vaker de fiets te nemen, ga je mee de uitdaging aan?

Afvallen en gezond zijn

Ik denk dat iedere vrouw regelmatig bezig is met diëten, afvallen, gezond eten en beweging. Ik ook! Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat je meer moet bewegen als je wilt afvallen. Niet alleen een paar keer in de week naar de sportschool, maar ook de dagelijkse beweging zoals fietsen, wandelen en traplopen. Iedere beweging helpt natuurlijk! Ik wil dan ook gaan proberen om minimaal elke dag een stuk te wandelen of te fietsen.

Het is gezellig

Altijd wanneer ik fiets, zie ik zoveel meer om me heen dan dat ik met de auto ga. Je komt op plekken waar je met de auto niet kunt komen, waardoor je misschien nog wel leuke dingen ontdekt! Zeker wanneer je bijvoorbeeld samen met je partner en/of kinderen fietst, kan dit zorgen voor een gezellig uitje samen. Zoek bijvoorbeeld online een mooie fietsroute, of fiets met een omweg naar bijvoorbeeld die grote speeltuin. Een leuk idee voor op een zonnige zondag!

Lees ook: Bobike exclusive mini: op stap met je kinderen

Je bespaart geld

Last but not least, je bespaart ook nog eens een hoop geld! Want eerlijk is eerlijk, de auto is gewoon niet goedkoop. Zeker wanneer je elke keer voor kleine boodschapjes op en neer rijdt, zoals ik ook wel eens doe. Leuke tip: hou eens bij wanneer je de auto zou pakken en wat je dit zou kosten. Aan het eind van de maand kun je dan wat leuks kopen van het bespaarde geld. Probeer jezelf te stimuleren!

En nu op zoek naar een fijne damesfiets, en fietsen maar! Hoeveel fiets jij per week?