Waarom je een kat als huisdier wilt hebben

Een kat is een populair huisdier. Over het algemeen heb je twee soorten mensen als het gaat om huisdieren: de hondenliefhebbers en de kattenliefhebbers. Bij het ene ras en soort ben je er meer tijd aan kwijt dan bij het andere soort. Zo hebben honden over het algemeen meer aandacht nodig dan katten. Honden moet je namelijk 3 tot 4 keer per dag uitlaten en constant vermaken. Een kat daarentegen kan zich prima zelf vermaken, zolang je maar de juiste attributen aanschaft, zoals een krabpaal en genoeg speeltjes. Omdat het hebben van een kat als huisdier zorgt voor veel plezier en mooie momenten, delen wij graag waarom je juist een kat als huisdier wil hebben.

Minder stress

Dat kleine lieve en schattige beestje zorgt ervoor dat je minders stress ervaart. Je bent namelijk dagelijks omringt. Bovendien voelt een kat aan als je beste vriend. Hierdoor heb je het gevoel dat je heel je hart kan luchten, ook al praat de kat niet terug. En, wat dacht je van het knuffelen? Wanneer jij maar wil, staat jouw kat klaar voor jou. Je ontvangt liefde en je geeft ook heel veel liefde. Al deze factoren zorgen ervoor dat je minder stress ervaart.

Een kat is goed voor kinderen

Het is bewezen dat kinderen die opgroeien in een omgeving van een kat minder allergieën ontwikkelen. Kinderen die namelijk opgroeien in een super schoon, stofvrij en haarvrij huis zullen laten sneller allergieën krijgen. Bovendien ontwikkelen kinderen meer inlevingsvermogen wanneer ze opgroeien met een kat. Daarnaast dragen ze een stukje verantwoordelijkheid over het dier. Hiermee leren ze omgaan met deze verantwoordelijkheid van het hebben van een huisdier en ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen.

Je zal vaker lachen

Dat lieve beestje maakt vaak sullige acties en heeft veel lieve maniertjes. Een kat heeft overigens niet door wat volgens ons ‘raar’ zou moeten zijn en laat zich daarom volledig gaan. De grappige acties van katten zie je vast vaak genoeg in filmpjes op social media voorbij komen. Wat dacht je ervan dat dit je eigen kat is? Je zal vanzelfsprekend vaker lachen door het doen en laten van jouw huisdier. Vergeet het vooral niet op film te zetten, zodat ook anderen kunnen genieten van de sullige acties van jouw kat.

Een kat kan vaker alleen zijn

Een hond vindt het lastig om lang alleen te zijn, hiermee zal je er ook meer rekening moeten houden. Overigens moet een hond meerdere malen per dag uit dus kan je niet de hond thuis laten als jij een werkdag naar kantoor gaat, tenzij je hem meeneemt naar kantoor.

In tegenstelling tot een hond, kan je een kat overdag wel thuis laten. Deze heeft een kattenbak waar de kat zijn behoeftes kan doen. Zorg er wel voor dat er genoeg te spelen is voor de kat zodat hij zich niet verveelt. Vergeet niet het kattenvoer kopen en het drinkbakje met voldoende water te vullen voordat je het huis verlaat. Het leukste moment van de dag is als je thuis komt na een lange werkdag op kantoor en je kat vol enthousiasme op je aan het wachten is.

Waarom je een kat als huisdier wilt hebben