De feestdagen komen er weer aan. Voor je het weet is het alweer Sinterklaas. En dat betekend dat er ook weer vol op cadeautjes worden geshopt voor de kids. In dit artikel vertel ik je over waarom het beter is om al in september te beginnen met het zoeken van cadeautjes in plaats van wachten tot het laatste moment.

Het verspreid je budget

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je budget in 1 maand uit te geven. Maar dat voel je enorm in je portemonnee. Wij hebben bijvoorbeeld een budget van 50 euro per kind in de familie. Met 2 neefjes, 2 nichtjes en onze 2 eigen kinderen komt dat op een budget van 300 euro in totaal. Wanneer je dat bedrag in 1 keer uitgeeft voel je dat natuurlijk gelijk. Om dit te voorkomen verspreid ik het budget over september, oktober en november. Zo voel ik het minder in mijn portemonnee, maar kan ik wel het zelfde uitgeven aan cadeautjes. En zeker nu de energieprijzen en boodschappen zo duur zijn vind ik het op deze manier fijner.

Prijsverhoging

Een van de grootste ergernissen die ik zelf altijd heb is de plotselinge verhoging van prijzen. Vooral bij speelgoedwinkels kun je dit erg goed zien. Waar voor de feestdagen een speeltje bijvoorbeeld 5 euro kostte betaal je in november (soms in oktober ook al) makkelijk het dubbele! Het is daarom slim om de prijzen vooraf in de gaten te houden en vóór de prijsverhogingen je product aan te schaffen.

Verkrijgbaarheid

Kinderen zijn enorm gevoelig voor trends. Het is dan ook niet gek dat ze bijvoorbeeld precies die ene L.O.L. pop willen hebben die iedereen in de klas ook wilt of heeft. Dat is dan ook vaak speelgoed wat als een gek uit de schappen vliegt. Wil je dat voor zijn, koop het dan vast in september. En mocht het dan al niet in voorraad zijn kun je het altijd nog online bestellen.

Voor ons is het budget zoals ik al zei 50 euro per kind, maar niet iedereen heeft dit bedrag te besteden, een lager budget is dan ook zeker niets om je voor te schamen! Ook met een lager budget kun je stralende gezichtjes verwachten tijdens de feestdagen! En hopelijk helpen deze tips je daarbij.