Het lijkt vanzelfsprekend om een schoon gebit te hebben, maar doe jij er echt alles aan om je gebit zo schoon mogelijk te houden? In dit artikel lees je meer informatie over hoe jij je gebit schoon én wit kunt houden en ontvang je enkele fijne producttips. Een schoon gebit, frisse adem en sterk tandvlees is erg belangrijk voor je uitstraling. Wanneer je gebit niet fris is, of je hebt gebitsproblemen, kan dit een vervelende invloed hebben op jouw uiterlijk. Vooral tijdens een belangrijke gebeurtenis, is het niet fijn als jij je daar zorgen om moet maken.

Wat zit er in?

Allereerst is er weinig bekend over de ingrediënten die in goedkope producten van de drogisterij zitten. Onderstaande ingrediënten kun je soms beter vermijden..

Menthol: verdroogt de mondholte = slechte adem

Alcohol: verdroogt de mond = slechte adem

Chloorhexidine: kan aanslag veroorzaken = tandverkleuring

Sodium Lauryl sulfaat: bijtend en schuren bestanddeel dat onzichtbare wondjes veroorzaakt. Dit kan zich dan weer uitbreiden in mondbranden, aften en slechte adem.

Daarnaast hebben de meeste producten een te lage ph waarde (hoge zuurgraad), wat er voor zorgt dat er een vergrote kans komt op meer bacteriën en aangetast tandglazuur.

Om de bekende tandproblemen tegen te gaan, kun je de Orabrush gebruiken. Orabrush is ’s werelds meest verkochte tongreiniger. Een slechte adem wordt 9 van de 10 keer veroorzaakt door een klein laagje aanslag op de achterkant van de tong, dit wordt makkelijk verwijderd met Orabrush. In combinatie met flossen kun je echt al een hele hoop viezigheid uit je mond verwijderen en voorkom je ontstoken tandvlees. Ben je nou niet van de ouderwetse flosdraad, kijk dan eens naar de flosspicks. Deze hebben zowel flosdraad als een tandenstokertje in 1. Altijd handig om mee te nemen!

OxyFresh mondspoeling

Naast de Orabrush, kun je ook gebruik maken van OxyFresh mondspoeling. OxyFresh bevat als één van de enige een niet-zure formule die bacteriën op een effectieve manier bestrijdt en hierdoor meewerkt aan een gezonde, gehydrateerde en natuurlijke mondflora. Om je ritueel compleet te maken kun je de set afmaken met Oxyfresh tandpasta en Comfort clean floss picks. Hiermee kun je met een simpel, dagelijks ritueel, je gebit schoon en fris houden. Ga je nog even weg buiten de deur? Neem dan The Breath Company lozenges mee, dit zijn een soort zuigsnoepjes die voor een ultiem fris gebit zorgen! Ik heb er altijd een paar in mijn tas zitten. Je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt namelijk.

Zou jij een van bovenstaande producten proberen?

Handtekening Jamey