Waarom ik fan ben van Vinted!

Vinted, tegenwoordig kan je niet meer om de televisie reclames heen. En hoewel ik voorheen altijd een Marktplaats gebruiker was moet ik eerlijk bekennen dat ik tegenwoordig Vinted vele malen makkelijker en eigenlijk ook leuker vind. Waarom? Ik vertel het je in dit artikel.

Internationale Vinted verkopers

De meeste verkoop sites zijn echt landelijk. Dus met alleen maar kopers/verkopers in Nederland. Maar Vinted niet! Er zitten veel gebruikers uit België en Frankrijk op. Maar ook verkopers uit Spanje en Luxemburg zie je steeds vaker. Ik vind dit vooral erg leuk omdat je dan ook veel andere merken die hier minder bekend zijn kunt vinden. Het verzenden hoeft overigens niet altijd heel duur te zijn. Maar daar vertel ik straks nog wel wat meer over.

Leuke prijzen

Grappig genoeg vind ik de prijzen op Vinted veel leuker dan op Marktplaats. Zo heb ik al een paar keer een leuk setje voor Manu geshopt voor nog geen 5 euro! En dan heb ik het over merkkleding. Op marktplaats zou ik zeker het dubbele betaald hebben. Waarom dit vaak goedkoper is, ik heb geen idee. Maar persoonlijk vind ik dat toch wel een leuk voordeel van Vinted.

Vinted 1

Geen gepingel meer

Heb je ook zo’n hekel aan dat eeuwige gepingel op Marktplaats of Facebook? Ik werd er echt helemaal gestoord van. Bij Vinted mag je als koper maar 5x per dag een bod uitbrengen. En het mooie is dat dit bod niet lager mag zijn dan een bepaald percentage van je vraagprijs. Wil je het bod niet aannemen, dan hoef je maar op 1 knop te drukken en kun je simpel weg een tegenbod doen.

Automatisch verzendlabels en verzendmogelijkheden

Hoe handig is dat! Wanneer je iets hebt verkocht kiest de koper zelf het verzendbedrijf (jij kunt instellen welke verzendmethodes je wilt aanbieden. Bijvoorbeeld PostNL, DHL, DPD of zelfs Homerr). Zo kan je koper zelf kiezen wat makkelijker is of qua prijs interessanter is. Vinted maakt het label voor je aan en jij hoeft hem dan alleen nog maar op je pakket te plakken en weg te brengen!

Veilig (qua betalingen)

Iets wat via Marktplaats helaas niet altijd goed ging was de betaling. Ik werd helaas regelmatig de dupe van oplichters of nep kopers. Bij Vinted hebben ze hier een soort van beveiliging voor. Wanneer je iets verkocht hebt (of gekocht hebt) houd Vinted het geld vast tot je pakketje is aangekomen. Vinted houd hier zelf de Track en Trace code voor in de gaten, maar ook als koper moet je aangeven wanneer het binnen is. Zodra dit het geval is word het geld vrijgegeven en ontvang je als verkoper het bedrag in je Vinted Portemonnee en kun je het laten uitbetalen naar je eigen rekening óf weer gebruiken voor wanneer je zelf iets koopt!

Zoals je kunt lezen ben ik echt fan. Ik verkoop regelmatig spulletjes van de kinderen die niet meer passen, maar zet er ook met regelmaat andere dingen op. Mocht je het leuk vinden om te kijken, je vind mijn kastje hier.

Verkoop jij ook al via Vinted?

Waarom ik fan ben van Vinted! pin