Als mensen aan mij vragen hoe het moederschap me bevalt roep ik altijd luidkeels “GEWELDIG!”. Ik zou echt nooit meer anders willen en ben voor mijn gevoel een van de gelukkigste moeders op aarde. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Voor iedereen is geluk iets anders. En zoals ze weleens zeggen zit geluk in de kleine dingetjes. En zo voor ons ook.

Noé is altijd vrolijk. Wanneer wij een grote lach op zetten lacht ze altijd terug. En hoe lief is dat zonder tanden! Een vrolijke lach van dit kleine mensje maakt mijn hele dag weer goed als het even tegen zit. En ook het hobbelpaard liedje is hier een grote hit. Bij haar eerste schaterlach hebben we echt dubbel gelegen. Te lief toch?!

Al maanden lang doorslapen!?

Ik weet dat er ook veel moeders zijn met een kindje dat niet zo goed wilt slapen. En helaas heb ik dit ook mee mogen maken in haar eerste maand. Gelukkig was dit al vrij snel voorbij en sliep ze lekker de nacht door. De eerste 5 maanden was dit van 20:00 tot 23:00 en na het flesje om 23:00 tot 07:00. Maar sinds een paar weken slaapt ze standaard van 21:00 tot 8:00 uur door!

Ze vind alles wel best. Even een middagje winkelen, geen probleem. Kleertjes passen wanneer mama te veel geshopt heeft bij Jayno. Zelf een hele dag in een bloedhete tent zitten om een modeshow te bekijken vond ze geen enkel probleem. Wat hebben we toch een gelukkig kind!

Lekker zelf spelen

Een ander iets wat mij als moeder erg gelukkig maakt is het feit dat ze heerlijk zelf kan spelen. Vooral in de middag wanneer ze niet zo vaak meer slaapt (of het zijn erg korte slaapjes) leg ik haar in de box. Samen met haar Koetje Boe Bal kan ze zich echt uren vermaken. En sinds kort kan ze ook zichzelf omrollen en pakt ze ook al haar andere speeltjes erbij. Het is zo fijn dat ze zichzelf zo goed kan vermaken want dit geeft mij af en toe ook de tijd om lekker door te werken.

Knuffelen is iets wat ze dolgraag doet. Vooral als ze een beetje moe is ligt ze dolgraag bij ons. En het liefste van alles is dat ze ons dan lekker gaat kriebelen. Sinds kort begint ze ook kusjes te geven. Soms nog een beetje ongecontroleerd met die lebber tong maar dat maakt niets uit. We zijn nog altijd even gek op al die lieve kusjes!

Er zullen nog zat andere momenten komen waardoor ik me weer dubbel en dwars besef dat ik een gelukkige moeder ben. Maar ik ben vooral erg benieuwd waarom jij een gelukkige moeder bent. Laat je het even weten in de comments?