Noem het ondergoed, noem het underwear of bodyfashion, welke naam het ook heeft, de meeste mannen dragen het. Ik heb zo mijn voorkeur waar ik mijn wederhelft het liefste in zie, maar tijdens mijn werk bij de herenkleding webshop HemdVoorHem.nl kom ik er toch wel achter dat de smaken nogal verschillen!

Zo is het opvallend hoe goed de traditionele slips, bij voorkeur in het wit, maar op feestdagen ook in blauw, grijs of zwart, van de oude vertrouwde merken als een Sloggi, Schiesser en Ten Cate het doen. Het beeld in mijn hoofd van de goed gevulde man met witte slip met gulp is er een die ik liever niet te vaak voorbij zie komen. Want waarom zou dat zo zijn dat het toch vaak de heren met grotere maten zijn die slips dragen. Zou dat lekkerder zitten met een buik, rolt het elastiek anders om; of misschien vinden ze het zelf wel vreselijk sexy!

Toch is er iets aan onderbroeken met gulp die een raar beeld bij mij oproepen, en zelden positief. Het Franse Hom heeft dan een horizontale gulp, maar ondanks dat het een goedlopend artikel is dat echt zijn eigen klanten heeft, vraag ik mij dan af of dat nou echt handig is. Ook daar wil je eigenlijk niet teveel over nadenken.

Mijn favoriet!

Zelf geef ik toch echt de voorkeur aan een man in een mooie boxer. Een vrolijk printje van Muchachomalo of de iets minder wilde varianten van een Calvin Klein of een Tommy Hilfiger. Een dagje zonder print is ook geen probleem, maar een witte boxer begrijp ik dan weer niet. Waarom worden ze gemaakt? Wie draagt ze? En zelfs onder een witte broek kan je dan beter een roze of rode boxer aandoen dan een witte. Maar, zoals je begrijpt, ook de witte boxers vliegen de deur uit.

Calvin vs Muchachomalo

Is mijn voorkeur dan zo raar? Of is het gewoon zo dat er steeds meer kleine winkeltjes verdwijnen en dat de winkels die overblijven een steeds kleiner assortiment voeren dat juist de mensen die voor een traditionele look gaan, uitkomen bij een webshop die dat nog wel allemaal heeft? Nu is het niet zo dat de moderne merken als Armani, Calvin Klein en Muchachomalo niet verkocht worden, integendeel, het is alleen wel zo dat als je ziet wat er een bestellingen de deur uit gaat dat het vrij gelijk verdeeld lijkt te zijn.

Witte t-shirts is ook zo’n ding. Bijna iedere man heeft en draagt ze. Toch, als je gaat kijken hoeveel verschillende soorten, stijlen, modellen, halslijnen en lengtes in zijn dan is het geen wonder dat de meeste mannen door de bomen het bos niet meer zien. Het aanbod is groot, heel groot. En dan hebben wij nog maar een heel klein stukje in huis. Als je alleen al naar een merk als Alan Red gaat kijken. Zij maken witte t-shirts voor mannen. OK, ook nog wat kleurtjes en wat boxers, maar dat is niet in verhouding tot de shirtjes.

Je zou eigenlijk denken dat de keus na v-hals of ronde hals en wijd of strak wel een beetje ophoudt, maar dat is dus niet zo. Zij hebben gewoon voor iedere man het perfecte witte shirtje. Knap.

Alleen, daar stopt het niet bij ons. Elk ander bodywear merk heeft ook zijn witte t-shirts. Voor een webshop die zich specialiseert in strijkvrije herenoverhemden is het toch eigenlijk wel opvallend hoeveel ondergoed wij in huis hebben. Het lijkt ook steeds meer te worden, want ook de onderkleding voor mannen is belangrijker nu de bovenkleding ook steeds meer aandacht krijgt. De tijd van de spijkerbroek met een t-shirtje lijkt voorbij en de man van nu loopt er tot in de puntjes verzorgd bij. Lekker casual in een goed zittende jeans met een mooi shirt is, of helemaal de business man in een pak. Ik vind het een goede ontwikkeling, iets wat mooi is ingepakt is gewoon leuker om uit te pakken!