Afgelopen week zat ik met een vriendin te praten over al die achterlijke vooroordelen over bloggers en bloggen. Ik kreeg namelijk een wel heel gek mailtje binnen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Hoe vervelend is het als mensen niet verder lezen dan hun neus lang is! Zo had ik onlangs een mailtje gestuurd naar een PR Bureau die een hele leuke klant hebben (een beauty merk) die perfect bij mijn site en doelgroep past. Echter kreeg ik na een paar minuten al een mail terug met daar in: Op dit moment hebben wij geen klanten in ons portfolio die aansluiten bij Beauty Unboxing, maar we weten je te vinden! Toch heel gek, want als je het mij vraagt paste het bedrijf waar het om ging prima bij mijn site.

IMG_6129

Ook heb ik vaak zat de reactie terug gekregen: Bedankt voor je interesse, maar wij werken alleen samen met fashion bloggers. Toch gek, want volgens mij geef ik netjes in mijn mailtje aan wie ik ben en waar ik over schrijf. Namelijk over Beauty, Fashion & Lifestyle. En volgens mij zie ik daar toch echt het woordje Fashion staan. Maar goed, van deze twee voorbeelden kreeg ik tenminste nog een reactie terug! Ik snap dat mensen het druk hebben, en daar heb ik ook alle respect voor. Maar ook ik ben een ondernemer. En ondanks dat ik 40 uur voor een baas werk, mijn blog 24/7 bijhoud en wimperextentions zet neem ik toch de tijd om mijn mails goed te lezen en netjes te beantwoorden. Waarom kunnen anderen dat niet terug doen?

Misschien heb ik toen ik voor de naam Beauty Unboxing heb gekozen daar niet goed aan gedaan. Mensen zien Beauty in de naam staan en geven je gelijk een stempel. O, die schrijft alleen maar over make-up. Maar dat is helemaal niet zo. Ik schrijf over veel meer dan alleen make-up. Ik ben namelijk dol op fashion en vind het ook erg leuk om over lifestyle en interieur te schrijven. Om nog maar te zwijgen over mijn persoonlijke PowerSlim artikelen. Beauty Unboxing is voor mij gewoon een online magazine met verschillende topics zodat iedereen wel iets leuks te lezen heeft.

IMG_1172

Ik kan me heel goed voorstellen dat ook andere soorten bloggers hier last van hebben. Kijk maar eens naar de “mamabloggers“. Ik ken genoeg meiden die over het moederschap schrijven maar ook dolgraag schrijven over beauty producten. Helaas krijgen die niet altijd alles voor elkaar omdat ze direct de stempel MAMA hebben gekregen. Alsof je als moeder alleen nog maar met speelgoed speelt?!

Het lijkt misschien een groot zeikfestijn, en misschien is dat het ook wel een beetje. Maar goed, gelukkig zijn er een hele hoor andere leuke dingen aan bloggen!

Ik ben erg benieuwd of jij als blogger ook tegen dit soort vooroordelen aan loopt…

Handtekening Jamey