Voor de baby is er de babyfoon

Het Amerikaans opvoedkundig instituut adviseert ouders om het gebruik van smartphone en andere elektronica bij kinderen onder de twee jaar te ontmoedigen. Veel kinderen hebben in hun babyperiode al kennis gemaakt met een smartphone. Kinderen spelen vanaf hun vierde leeftijd veelvuldig met apparaten zoals een smartphone of iPad.

Baby

Veel baby’s worden aangetrokken door een telefoon. Het apparaat geeft licht, geluid en bewegende beelden en dat prikkelt de zintuigen. Buiten het gegeven dat het voor de baby geen enkel voordeel oplevert, loopt de dure smartphone waarschijnlijk schade op. De kans is natuurlijk groot als je een baby met een smartphone laat spelen. De meest voorkomende schades zijn krassen op het beeldscherm of behuizing. Valt de smartphone van enige hoogte dan loop je de kans dat er intern beschadigingen zijn.

Smartphone

Het beste is om de smartphone buiten bereik van erg jonge kinderen te houden. Gebruik als ouder bij voorkeur de smartphone niet bij het bijzijn van jonge kinderen. Een gemiddelde smartphone is een kostbaar apparaat wat enige jaren gebruikt moet worden. Het is onmisbaar en een beschadiging dient dan ook zo veel mogelijk voorkomen te worden. Een verzekering is een optie, maar ook dan zijn alle risico’s niet uitgesloten. Niet alle schades worden vergoed en er is altijd nog een hoog eigen risico.

Bescherming

Toch is het niet moeilijk om een smartphone te beschermen. Een veel gebruikt toestel zoals de Samsung Galaxy a51 kost ruim €300,-. Het beschermen van dit toestel kost nog geen 10 procent. Met een galaxy a51 hoesje wordt de telefoon perfect beschermd tegen alle dagelijkse ongelukjes. Voorkom krassen en een breuk in het beeldscherm. Telefoonhoesjes worden op maat geleverd voor Samsung toestellen. Alle functies op de telefoon blijven goed bedienbaar.

Kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool hebben een leeftijd waarbij een smartphone een functie gaat krijgen. Kinderen leren het beste van interacties met anderen en niet met schermen. Voor de baby is eigenlijk alleen de babyfoon een nuttig apparaat.

Voor de baby is er de babyfoon