Een vloerkleed maakt vaak je woonkamer helemaal af, het is de finishing touch. Wij hebben onze woonkamer al vaak aangepast en wat nog ontbreekt is een mooi vloerkleed. In de winter is het aangenaam voor je koude voeten maar het maakt je huiskamer vooral warm en gezellig. Kinderen kunnen er heerlijk zacht op spelen maar ook je huisdier kan er heerlijk op kroelen.

Louis de Poortere

Louis de Poortere ontwerpt prachtige luxe vloerkleden en komt uit ons buurland België. De vloerkleden van Louis de Poortere is een van de oudste vloerkleden merken. Louis de Poortere richtte zijn bedrijf op in 1929 in het Belgische Kortrijk en vernoemde het bedrijf naar zichzelf. Hij kon rekenen op de  solide ervaring (1859)  van het overgenomen familie bedrijf de Poortere Fréres wat handelde in doek fabrikanten. Met hun prachtige creaties waarbij ze schoonheid en kwaliteit combineerden kon niemand hen evenaren.  Het is dan ook niet gek dat ze marktleider waren sinds de middeleeuwen en een uitstekende reputatie hebben opgebouwd in heel Europa.

Door de jaren heen zijn de vloerkleden met de tijd meegegaan door de aangeboren innovatie van Louis de Poortere. Hij wilde graag nieuwe horizonnen ontdekken en zo kwamen de eerste ontwerpen met Oosterse patronen wat de Britse markt veroverd heeft. Jaar na jaar groeit Louis de Poortere en breidt zijn collectie uit met prachtige vloerkleden. Naast vloerkleden hebben ze ondertussen ook mooie poefs en kussens, bijpassend bij de vloerkleden.

Kleur vs Traditioneel vloerkleed

Een relatief nieuwe collectie zijn de patchwork vloerkleden welke ontzettend gaaf zijn. De vloerkleden hebben allemaal bijzondere kleuren en patronen wat het een uniek vloerkleed maakt. De vloerkleden passen in vrijwel elk interieur door de diversiteit aan kleuren. De collectie is een link terug naar het verleden, de basis van de ontwerpen zijn namelijk traditionele Oosterse tapijten.

Door het gebruik van de fijnste zuivere wol en katoen krijgen de Design vloerkleden een prachtige luxe uitstraling. Hierdoor zijn de vloerkleden makkelijk te onderhouden en kunnen ze zelfs onder een eettafel gelegd worden.

Louis de Poortere heeft op het moment 10 prachtige vloerkleden collecties. Op het moment is mijn favoriet de Bronx Azurit. Dit vloerkleed zie ik al op de kinderkamer liggen waar mijn kleine jongen heerlijk op kan spelen. Mijn andere favoriet voor onze woonkamer is van de mad mens collectie, de white plains. We hebben al redelijk wat kleur in onze Design Woonaccessoires gebracht waardoor ik voor een neutraal gekleurd vloerkleed zal kiezen.

Wat is jullie favoriet?

Liefs, Tessa