Nu de temperaturen met de dag weer ietsje lager worden, krijg ik steeds meer zin om lekker zachte, warme spulletjes in huis te halen. Om je een beetje te inspireren, heb ik drie soorten gave vloerkleden op een rijtje gezet die je warm houden deze herfst en winter. Dat is geen overbodige luxe, met zoveel keuze uit leuke vloerkleden!

Zo is het toch net een beetje fijner op de bank als je een zachte plaid over je heen kunt trekken. Daarnaast vind ik een warm vloerkleedje in mijn slaapkamer en groot vloerkleed in de woonkamer ook échte musthaves voor de koude maanden. Zo bevriezen je voeten dan bijvoorbeeld niet als je ’s ochtends uit bed stapt.

Scandinavische vloerkleedjes

Houd je van de Scandinavische stijl van inrichten, met een mix van modern, lichte kleuren, geometrische prints en vooral veel natuurlijke materialen? Ga dan ook vooral voor een bijpassend Scandinavisch karpet. Voor in de slaapkamer, studeerkamer, kinderkamer (waar dan ook) zijn kleine Scandinavische vloerkleedjes erg leuk, én vaak best goedkoop.

vloerkleden 13

vloerkleden 23

vloerkleden 335

Perzische vloerkleden met een modern tintje

Bij Perzische vloerkleden zou je kunnen denken aan klassieke of wereldse interieurs. Je zult deze vloerkleden zeker zien bij mensen die houden van die woonstijlen. Toch is er veel meer mee mogelijk, gelukkig! Ik kwam inspirerende interieurs tegen die modern zijn, maar waar een Perzisch vloerkleed tóch heel goed bij past. Ook bij de vintage trend die nu erg populair is, past hij prima. De onderstaande bewijst bovendien dat het mixen van verschillende interieurstijlen net voor dat beetje extra zorgt.

vloerkleden 3r

Kleurrijke, opvallende vloerkleden

Een derde trend die me is opgevallen de laatste tijd, is die van de kleurrijke vloerkleden. Koop een mooi vloerkleed in je favoriete kleur om een echt statement te maken. Met een aantal accessoires in ongeveer dezelfde kleur maak je er een geheel van. Zorg er wel voor dat je het kleurgebruik in de rest van je interieur wat rustiger houdt.

Handtekening Jamey