Met kids vliegen

Zoals je misschien op mijn stories hebt meegekregen zijn wij onlangs naar Rome geweest. Voor ons was dit ook gelijk onze eerste vliegreis met baby. We hebben gelijk wat dingen ontdekt (soms op de pijnlijke manier) over slim vliegen met een peuter. In dit artikel deel ik mijn tips!

Een slim ingepakte luiertas is het halve werk

Hoe vervelend is het als je kleine peuter bij de gate honger krijgt, of wanneer je in het vliegtuig zit en je moet eerst je hele tas leeghalen voor je dat ene appel reepje gevonden hebt. Absoluut onhandig kan ik je vertellen. Zeker in een kleine ruimte als het vliegtuig wanneer je ook een baby op schoot hebt. Mijn tip, zorg er voor dat alles een eigen plekje heeft in je luiertas zo vind je het geen wat je nodig hebt het snelst.

Thermosfles heet water

Bij de controle op het vliegveld mag je geen vloeistof meenemen. Gelukkig zijn ze wel soepeler als het gaat om een thermosfles water voor de baby of bijvoorbeeld borstvoeding. Mijn advies, zorg dat je voor je het vliegtuig in stapt nog even een flesje klaar hebt gemaakt. Door de luchtdruk krijg je namelijk druk op je trommelvlies. En wij als volwassenen ploppen dit zo terug. Maar voor je kindje is dat niet zo makkelijk. Wanneer hij/zij de fles drinkt ploppen de oortjes zo weer open!

Een flesje in het vliegtuig drinken

Een warm dekentje

Het kan namelijk best koud zijn in het vliegtuig. En wanneer je ook nog eens vroeg vliegt is het zeker makkelijk om even een warm dekentje of iets mee te nemen. Wij hadden een heel klein en licht fleece dekentje van de Action mee genomen.

Extra kleding peuter en jezelf

Gelukkig hebben wij dit niet nodig gehad. Maar je kindje zou maar ziek worden in het vliegtuig terwijl ze op schoot zit. Dan is het natuurlijk wel fijn als je zowel jezelf als je kleintje kan omkleden. Neem dus zeker een setje mee!

Speelgoed/tablet

Afhankelijk van hoelang je vlucht is, is het wel handig om wat mee te nemen om je kindje te vermaken. Wij hebben onze iPad goed opgeladen en er verschillende leuke filmpjes op gezet zodat we ook zonder WiFi juffrouw Roos kunnen kijken met haar. Ze vind het ontzettend leuk, en zo kunnen we haar toch even bezighouden. Ze is namelijk niet echt fan van stil zitten en niets doen.

Snacks

When everything else fails, snacks! Ik heb allemaal lekkernij binnen gehad van de Kleine keuken voor we vertrokken. En vooral de dadel-appelreepjes waren een groot succes. Lekker zoet, maar wel heel gezond. Ook hebben we haar anti-lek beker in de luiertas zitten zodat we ook nog wat appelsap of water hadden. Wat het ook altijd goed doet bij ons zijn kleine rijstwafels.

Vliegen met een peuter