Niets is vervelender dan vliegangst. Kijk maar eens naar mij en Bram. Vandaag deel ik onze vliegangst tips met jou! Wie weet vlieg jij binnenkort dan ook wel de wereld over!

Bram is altijd doodsbang geweest om te vliegen. Hierdoor werden verre reizen vaak niet gedaan of uitgesteld. Ik vind dit zo zonde! Je mist gewoon echt een ervaring. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar dingen waardoor hij van die angst af kwam en zijn wij nu een reis aan het plannen naar Azië! Zelf wil ik al een hele tijd een reis maken door Thailand, Vietnam en Cambodja. Nou komt daar natuurlijk wel nog een hoop bij kijken. Denk maar aan het visum aanvragen voor Vietnam, en de benodigde spuitjes halen bij de GGD.

Vliegangst phi-phi-island-tour-1497790_1280

Zorg dat je goed eet en drinkt voor de vlucht. Drink dus geen koffie en eet ook niet te veel suikers voor het vliegen. De cafeïne en suikers zorgen er namelijk voor dat je sneller nerveus word. Je kunt daarom beter een glaasje water of een borreltje nemen om te ontspannen.

Vliegangst? Zorg voor afleiding

Neem dus lekker een boek of je tablet mee. Zorg er wel voor dat je vooraf spelletjes of een filmpje download op je tablet want in het vliegtuig heb je natuurlijk geen internet. Je kunt natuurlijk ook verschillende ontspanningsoefeningen doen.

Vliegangst aircraft-377697_1280

Vlieg vaak in plaats van nooit. Dat klinkt heel gek, want als je er bang voor bent stap je liever niet het vliegtuig in. Toch is dit de beste kuur om van je angst af te komen. Begin wel met korte vluchten naar bijvoorbeeld Londen, Parijs of Berlijn. Die tripjes duren niet veel langer dan een uur maar zorgen er wel voor dat je bekent raakt met het gevoel, de turbulentie en de ruimte.

Laat het allemaal over je heen komen. Als het jouw tijd is is het je tijd. Niets of niemand kan dit tegen houden. Met al het kwaad wat er in de wereld op dit moment gaande is weet je nooit hoe je toekomst er over 2 jaar uit zal zien. Heb daarom vrede met wat er kan gebeuren, dan reis je veel relaxter.

Vliegangst wing-221526_1280

En last but not least, informeer bij je huisarts eens naar reistabletten of tabletten waar je van ontspant. Wij kregen van de huisarts Oxazepam. Oxazepam werkt rustgevend vermindert angstgevoelens, ontspant spieren en maakt je ook een beetje suf. Het is natuurlijk wel een “zwaar” medicijn maar het werkte wel erg goed voor ons.

Hopelijk durf je met deze tips ook het vliegtuig in te stappen. Wij zijn er in ieder geval echt sterker uit gekomen en zijn nu onze volgende reis naar Berlijn en Thailand aan het plannen, zonder vliegangst!

Heb jij je wel eens laten tegenhouden door angst?

Nieuwehandtekening