Dat vitaminen goed zijn voor je innerlijke gezondheid is algemeen bekend. Maar wist je dat vitaminen ook je uiterlijk een enorme boost kunnen geven? In dit artikel laat ik je kennismaken met verschillende vitaminen welke enorm goed zijn voor je uiterlijk en hoe je deze op de beste manier binnen krijgt.

Vitamine B8

Vitamine B8 helpt je huid en haar gezond te houden. Je vindt B8 in eieren, melk, soja, noten en bloemkool.

Vitamine D

Vitamine D is een bekende vitaminesoort en heeft dan ook vele voordelen. Zo is het onder andere goed voor je gebit, botten en spieren en de weerstand.Vitamine D krijg je standaard binnen door de zon, dus lekker naar buiten! Ook zit vitamine D in eierdooiers, lever en vette vis. In de winter kun je extra vitamine D bij slikken.

Vitamine A

Vitamine A is erg goed voor je huid. Zo helpt het bij de aanmaak van elastische en collagene weefsels, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd. Ook wordt de cel vernieuwing versnelt in de opperhoud, wat zorgt voor een gladdere huid. Je vindt Vitamine A onder andere in groene kool, broccoli, abrikoos, spinazie en wortelen. Lekker aan de groenten dus!

Vitamine C

Vitamine C is een veelzijdige vitaminesoort. Naast dat het goed is voor je weerstand en helpt tegen vermoeidheid, heeft het ook een goede werking voor de huid. Vitamine C behoort namelijk tot de antioxidanten. Het helpt als antioxidant je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen en dat is wat jij natuurlijk wilt!
Zoals je ziet zijn er dus een aantal vitaminen die erg goed werken voor een gezond uiterlijk. Zorg voor gebalanceerde voeding waar de vitaminen in zitten en slik daarnaast vitaminen bij. Zo weet jij zeker dat je voldoende binnen krijgt, wel zo fijn!

Slik jij vitaminen?

Handtekening Jamey