Blogger zijn is super leuk maar het gaat af en toe gepaard met frustraties, zoals bij ieder beroep eigenlijk. Vandaag vertel ik wat de frustraties zijn van (bijna) iedere blogger. Als jij ook blogger bent zal je een aantal van deze punten vast herkennen.

Foto’s zien er op de computer altijd net anders uit

Je bent uren bezig met het maken van goede productfoto’s en als je ze op de computer gaat zetten dan lijken de foto’s ineens niet scherp of is het licht lelijk. Je was net blij dat je alles goed op de foto had, maar helaas je moet weer opnieuw beginnen. Het is ook een welbekende frustratie als je nog foto’s moet maken maar het is al donker. De foto’s worden nooit zo mooi als je wilt maar het artikel moet de volgende dag online.

Hier zie je de foto zoals hij direct van mijn camera af kwam. Op het schermpje van mijn camera leek de ondergrond echt heel erg wit. Helaas was dat dus niet zo.

Mailtjes met een verkeerde aanhef

Als blogger krijg je regelmatig mailtjes van bedrijven om samen te werken of van PR bureaus. Het is meestal een standaard mailtje dat naar meerdere bloggers wordt gestuurd met een aanhef zoals ‘Beste blogger’ of nog erger ‘Beste ….’. Het is echt heel frustrerend. Overal op mijn website staat mijn naam dus het is geen moeite om die even op te zoeken en voor het mailtje te schrijven. Een mailtje van een bedrijf met daarin de naam van een andere blogger is al helemaal erg. Je weet dan meteen dat het mailtje klakkeloos gekopieerd is.

Traag internet

Je bent op vakantie en wilt snel een artikel online zetten. Je hebt speciaal een hotel gekozen met ‘goede WiFi’ en vervolgens duurt het 20 minuten om uberhaupt in Wordpress te komen. Het is echt heel frustrerend. Gelukkig heb je tegenwoordig overal in Europa gewoon 3G/4G en kun je daar vaak gebruik van maken in zo’n geval. Maar we zijn helaas als bloggers allemaal wel eens in deze situatie terecht gekomen.

‘Je schrijft toch alleen maar wat verhaaltjes’

Het hebben van een blog wordt door veel mensen onderschat. Je krijgt hem vast wel eens te horen ‘je schrijft toch alleen maar wat verhaaltjes’. NEE! Dat is absoluut niet zo, er zijn heel veel taken die bij het hebben van een blog komen kijken. Mailcontact met opdrachtgevers, foto’s maken, het inplannen van de blogs, het controleren van de taal en het bijhouden van sociale media. Blogger zijn is eigenlijk een 24/7 job.

Een computer of laptop die vastloopt

 Je bent als een aantal uur bezig met een leuk nieuw artikel en plotseling loopt jouw laptop vast. Grrrr. De komende uren kun je niks meer doen omdat je laptop spontaan begint met een update of gewoon geen zin meer heeft. Ik ben daarom erg gefocust op het constant opslaan van mijn artikelen zodat ik niks kan kwijtraken.

Heb jij als blogger nog andere frustraties?