Heb je weinig tijd, maar wel echt de behoefte er even uit te gaan? Dan biedt Nederland echt leuke opties, Je hoeft hiervoor helemaal niet ver van huis te gaan, ontdek je eigen land eens op een andere manier. Wij zetten enkele toffe staycation locaties voor je op een rij.

Slaap eens in een woonboot

Woonboten zijn niet ongewoon in Nederland. Dit is mede dankzij de vele rivieren en steden met grachten. Denk maar aan Amsterdam, Giethoorn of Rotterdam. Amsterdam alleen al heeft meer dan 2.500 woonboten. Heb jij wel eens op een boot geslapen? Het is een hele unieke ervaring, dus je moet het zeker eens uitproberen. Het heerlijke wiegen van de boot zorgt ervoor dat je in slechts enkele minuten in slaap bent, en een diepe nachtrust hebt. Geniet ervan! Het leuke eraan is dat je over heel het land woonboten hebt die omgevormd zijn tot hotel of B&B’s. Zo kan je zeker iets vinden dat in je buurt is – of in de buurt van de regio waar je andere bezienswaardigheden wilt bezoeken. De prijzen hangen natuurlijk van de locatie af, maar je kan rekenen op gemiddeld €80 – €150 per nacht voor een tweepersoonskamer – of moeten we kajuit zeggen?

Photo

Dagje Breda

Breda is een van de grootste steden in Nederland, dus de kans zit erin dat je deze al wel eens bezocht hebt. Toch zijn er altijd originele manieren om een stad te herontdekken. Wist je dat je de toren van de Grote Kerk van Breda kan beklimmen? Zo krijg je een totaal ander zicht op de stad! Als je een beetje groen in je staycation wilt integreren, kan je opteren voor een wandeling in het Mastbos. Dit is een van de groene longen van Breda, en een perfecte locatie voor een rustige wandeling. Het Boswachterspad is een van de mooiste routes in het bos, probeer het zeker eens uit!

Ook de stad zelf heeft natuurlijk heel wat te bieden. Je kan een bezoekje brengen aan een van de musea – zoals het Stedelijk Museum, of het Bierreclame Museum. s‘Avonds kan je dan in een van de gezellige restaurantjes in het oude stadscentrum wat eten. En of je nu a la James Bond je sterkste roulette strategieën wilt uitproberen, of gewoon een lekker hapje wilt eten eten – het casino van Breda is the place to be. Het kan een leuke afsluiter zijn na een dagje door de winkelstraten en het oude centrum van Breda kuieren.

Authentiek Hollands – de Zaanse Schans

De Zaanse Schans lijkt echt een typisch Hollands postkaartje – met de houten molens en huisjes uit de 18e en 19e eeuw, schattige bruggetjes en natuurlijk klompen. Het is niet alleen een pittoresk plekje in Zaanstad, maar kan ook een leuk ideetje zijn voor een vakantie of weekendje weg in eigen land. Je kan beginnen met een bezoekje aan het Zaans museum, waar je de geschiedenis van de traditionele klederdracht van deze regio kan ontdekken, meer kennis verwerven over het hoe en wat van de windmolens, en nog zoveel meer. Je zal ongetwijfeld interessante informatie ontdekken over het leven in Nederland in de 17e en 18e eeuw! Je kan trouwens ook een boottochtje maken op de Zaan, om zo deze prachtige buurt vanuit een ander oogpunt te ontdekken. Je kan een bezoekje ook gemakkelijk combineren met een weekendje Amsterdam. Handig, toch?

Photo

Waddeneilanden

Begin dit jaar haalden de Waddeneilanden al ons lijstje van drie leuke vakantiegebieden in Nederland – en niet zonder reden. Het zijn een voor een prachtige eilanden, waar de natuur nog steeds centraal staat. Je kan er wandelen, fietsen, van de zee genieten en kleine, authentieke dorpjes ontdekken. Dit is de perfecte locatie om terug naar de “basics” te gaan. Wil je even de drukte van de steden ontvluchten, mediteren, yoga doen of gewoon een boek lezen zonder zorgen? Dan is dit de perfecte keuze voor jou! Als je op Texel bent, kan je ook een bezoek brengen aan de Zeehondenopvang Ecomare, waar je meer over deze pientere dieren kan ontdekken, en een paar exemplaren kan ontmoeten.