Verlichting is een belangrijk onderdeel in je interieur. Naast dat lampen praktisch zijn, zorgen ze ook voor sfeer in huis. Een mooie hanglamp boven je eettafel, een staande lamp naast de bank of een wandlamp: lampen zijn onmisbaar in je woning. In dit artikel deel ik met je, hoe je de juiste verlichting kiest voor je woning en wat mijn favoriet is. Lees je mee?

Bekijk de verschillende modellen en soorten

Zoals ik net ook al kort omschreef, zijn er ontzettend veel soorten lampen. Het is dus belangrijk dat je eerst weet naar wat voor lamp je op zoek gaat. Zoek online naar Design Verlichting en selecteer vervolgens het soort lamp waar je naar zoekt. Zo zie je veel verschillende modellen en kun jij beter een keuze maken!

FLOS: het merk voor design verlichting

Natuurlijk heb ik zelf ook wat rondgekeken online en ik ben verliefd geworden op de prachtige verlichting van Flos. FLOS is opgericht in 1962 en is een Italiaans merk. De designers van FLOS zijn Achille Castiglioni en Pier Giacomo Castiglioni. FLOS lampen staan bekend om het hoogwaardige technische aspect en het prachtige, minimalistische design. Een toevoeging voor iedere woning. En tip van mij: FLOS is nu te koop met 10% korting bij Mister Design.

Mijn favoriete ontwerp

Een aantal designs van FLOS uit 1962 zijn nog steeds populair, zoals de FLOS Arco LED Dimbaar Vloerlamp. Het lijkt mij zo gaaf om deze lamp naast onze bank te plaatsen en dat deze dan mooi over de bank heen buigt. Een echte eyecatcher in je interieur. Naast deze prachtige vloerlamp, vind ik ook de tafellampen van FLOS ontzettend leuk. De ontwerpen zijn echt wat anders dan de standaard trendy verlichting die je overal ziet, en dat maakt het juist zo leuk!

Wat voor verlichting vind jij belangrijk in huis?