Verhuizen is voor de meeste mensen echt een stressvolle periode terwijl dit juist een hele leuke periode hoort te zijn. Daarom geef ik jullie graag een aantal verhuistips waarmee je je verhuizing stress vrij maakt! Lees je mee?

Tip 1: Begin op tijd met inpakken

Niets is vervelender dan op de dag van verhuizing nog dozen moeten inpakken. Begin daarom al met de spullen die je niet of nauwelijks gebruikt. Zo kun je dit al een paar weken van te voren inpakken en mis je het toch niet. Naar mate je dichter bij de verhuisdatum komt begin je aan de belangrijkere dingen die je dagelijks gebruikt. Zoals kleding, douchespullen etc.

verhuistips 1

Tip 2: Meten is weten!

Zorg dat je vooraf weet welke meubelen waar heen moeten. Zo voorkom je dat je ze meerdere keren in de handen hebt. Kijk daarom vooraf wat de maten zijn en of ze in de gewenste kamer passen.

Tip 3: Schakel hulp in

Bespaar je zelf een hoop spierpijn en schakel wat hulp in. Een goede verhuishulp hoeft gelukkig ook helemaal niet belachelijk duur te zijn. Tegenwoordig heb je namelijk Studentverhuizers die je voor een mooie prijs helpen in en uitladen. Het scheelt je een hoop tijd, spierpijn en niet te vergeten stress!

sliderbg

Tip 4: Labelen als of je leven er van af hangt!

Zorg dat alle dozen duidelijk gelabeld zijn. Schrijf er bijvoorbeeld op wat er in zit (kleding, medicijnen, keukenspullen etc) en naar welke ruimte het moet. Zo kan iedereen zien waar het heen getild moet worden en voorkom je overbodig sjouwen. Vergeet niet breekbare spullen te vermelden op de dozen!

Tip 5: Maar een checklist

Om het jezelf makkelijker te maken kun je een checklist maken. Op een verhuis checklist houd je bij wat je allemaal moet doen. Dingen zoals het regelen van vergunningen, oppas en benodigdheden bij elkaar zoeken zijn altijd dingen die er snel bij inschieten. Met behulp van een checklist zal dit niet meer gebeuren.

verhuistips 12

Hopelijk heb jij wat aan deze verhuistips en ga je een stressvrije verhuizing tegemoet! Mocht jij ook een aantal verhuistips voor ons hebben, laat ze dan zeker achter in de comments.

Nieuwehandtekening