Zoals sommigen wel weten ben ik druk met verhuizen. En verhuizen brengt een hoop stress met zich mee. Ga jij ook verhuizen? Lees dan deze verhuistips door en voorkom een hoop (ge)stress en ruzies!

Laatst had ik al wat leuke inspiratie opgedaan voor de badkamer en interieur ideeën met fruitkisten. Maar nu is het dan eindelijk zo ver. We gaan verhuizen! Klussen, inpakken en hele lange dagen. Het hoort er allemaal bij. Toch heb ik een paar goede verhuistips voor jullie waarmee je het jezelf een stuk makkelijker maakt!

verhuisdozen1

Begin op tijd met inpakken

Niets is vervelender dan na een hele dag klussen nog alle dozen in pakken. Dat je niet alles in kan pakken is natuurlijk logisch. Je moet natuurlijk wel een fles shampoo, een tandenborstel en wat schone kleding apart houden. Maar alles wat je vooraf al kan inpakken scheelt je een hoop werk in de avond uren als je eindelijk klaar bent met klussen. Bespaar je zelf dan ook een hoop kopzorgen en ga op tijd aan de slag!

Zorg dat je georganiseerd te werk gaat

Bram vind dat ik een beetje té georganiseerd te werk ga. Maar ik vind het gewoon belangrijk dat we ons zo weinig mogelijk stressen. Verhuizing is al stressvol genoeg en de stress om spullen die je niet kan vinden of dingen die je niet op tijd hebt geregeld kun je er dan echt niet bij hebben. Het is niet goed voor je hart en al helemaal niet voor de verhuissfeer! Mijn tip is dan ook om bijvoorbeeld per kamer in te pakken. En als je al een maand van te voren weet dat je gaat verhuizen? Begin dan gewoon met elke dag een doosje in te pakken. En alles per kamer te labelen zodat je tijdens het daadwerkelijke verhuizen je je spullen gelijk naar de juiste kamer kan brengen.

verhuistips 2

Meten is weten!

Ook al staat er op de bouwtekening wat de maten zouden moeten zijn, het wijkt altijd wel iets af. Wil je dus vooraf je gordijnen bestellen? Zorg dan dat je eerst in het huis of appartement zelf gemeten hebt. In sommigen gevallen kloppen de maten wel, maar ik heb helaas zelf mogen meemaken dat het toch 2 centimeter verschilde waardoor mijn rolgordijn toch niet paste.

Klaar voor de start…

Is het dan eindelijk zo ver en kan je eindelijk alle spulletjes verhuizen? Zorg dan voor een verhuiswagen waarmee je alles in 1 keer kan vervoeren. Overtuig wat sterke vrienden te komen helpen sjouwen. Ik beloof gewoon een lekkere maaltijd met een biertje als alles is overgebracht en dat werkt altijd prima! Mocht je nou vrienden of familie hebben die een trekhaak hebben kan je natuurlijk ook kijken naar een aanhanger. Dat scheelt je weer een paar centen!

verhuistips 1

Regel alles op tijd!

Vergeet vooral niet om al je verzekeringen aan te passen. Er zou maar iets gebeuren en je hebt je verzekering nog niet geregeld. Ook is het slim om op tijd een energieleverancier uit te kiezen. Als je even een avond de tijd neemt om wat verschillende energieleveranciers te vergelijken kan het je een hoop geld besparen!

Wees lief voor elkaar

Verhuizen brengt veel stress met zich mee. Iedereen werkt hard mee om er een prachtig huisje van te maken maar na dagen en avonden klussen begint de vermoeidheid toch vaak op te komen. En dan is dat schuin hangende schilderij wel in eens een heel erg groot probleem. Als je dat gevoel krijgt, tel dan even tot tien en blijf lief tegen elkaar. Je komt natuurlijk veel verder met liefde en gezelligheid dan zeuren en chagrijnig doen.

Wij gaan nog lekker even verder klussen hier, dus mocht je nog wat meer verhuistips hebben laat ze dan zeker even in een comment achter!

Nieuwehandtekening