Vegan ijs met kokos & Kardemom
Tijdens de warme zomerdagen is iedereen toch op zoek naar verkoeling. Wat dacht je van een zelfgemaakte vegan ijsvariant met kardemom? Deze variant is gemaakt op basis van kokosmelk en heeft een frisse smaak door de toevoeging van kardemom.
Uitgebreid koken en experimenteren gaat bij mij nooit zo goed. Daarom heb ik de lieve Anne van healthy food love gevraagd of ze het leuk zou vinden eens een recept met ons te delen. Benieuwd hoe je haar heerlijke en makkelijke ijs kan maken? Lees dan snel verder.
Kardemom is een heerlijk kruid dat heel veel mineralen bevat, denk hier bijvoorbeeld aan ijzer en mangaan. Oorspronkelijk werd het kruid veel gebruikt tegen spijsverteringsproblemen maar tegenwoordig maken we er onwijs lekkere recepten mee. Waaronder dit verfrissende ijsje voor de zomer! Mocht je nou denken, waar haal ik kardemom nou weer vandaan? Neem dan eens een kijkje bij De Kruidenbaron. Hier verkopen ze allerlei soorten kruiden voor de lekkerste recepten.
Wat heb je nodig voor twee porties
· 1 blik kokosmelk
· 2 tl kardemom
· 1 tl kaneel
· Optioneel 1 el ahornsiroop
· Handje pecannoten
Zo maak je het
1. Meng de kokosmelk, kardemom, kaneel en optioneel ahornsiroop door elkaar (verwarm het eventueel kort zodat het goed in elkaar opgenomen wordt).
2. Schenk het in een bak en zet het voor minimaal 3 uur in de vriezer, crush het geheel met een vork door elkaar en laat het nog eens 3 uur staan.
3. Schep het ijs in een mooi schaaltje en garneer met pecannoten en vergeet vooral niet te genieten!
Op zoek naar meer lekkere recepten of uiteraard ijsrecepten, je vindt ze bij Anne van Heathy Food Love!
Liefs,
Anne