Peuterkamer Noé

Met een nieuwe baby op komst is het ook tijd om een nieuwe peuterkamer voor Noé in te richten. We zijn de afgelopen weken lekker bezig geweest en Noé heeft zelfs al haar eerste nachtjes geslapen in haar prachtige nieuwe kamer. Benieuwd hoe het is geworden? Lees dan snel verder.

Kleine meisjes worden groot. En jeetje wat is die cliché uitspraak waar. Afgelopen zomer moest Noé noodgedwongen in een “gewoon” bed slapen. En dat ging verbazingwekkend goed. Zo goed dat wij er eigenlijk al vrij snel uit waren dat we voor Noé in haar peuterkamer gelijk voor een gewoon bed besloten te gaan. Tuurlijk, het is een hele overgang. Maar daarom denk ik dat het goed is dat we er al ruim voor de baby er is mee beginnen. Zo heeft Noé niet het gevoel dat ze uit haar kamertje word weggejaagd en kan ze rustig wennen aan haar nieuwe kamer.

Peuterkamer Noé

Een bedstee

Zoals ik in het inspiratie artikel al liet zien, waren wij op slag verliefd op het bedstee kinderbed van WOOOD. Het bed is in de vorm van een huisje en heeft aan weerskanten een rond raampje. Ook is het dak open zodat het niet gelijk heel benauwd voelt. Zodra het bedje stond, was Noé helemaal verliefd. Ze speelt er super lief in met al haar twintig knuffels en ze komt zelfs naar mij toe om te vragen of ze in het huisje mag spelen! Om haar een soort nachtlampje te geven, en het gelijk ook gezellig te maken heb ik fairylights bij AliExpress besteld om het dak mee te versieren. Dit maakt het écht helemaal af!

Blij met haar peuterkamer

Er moet ook gespeeld kunnen worden

Naast dat het natuurlijk een slaapkamer moet zijn, vind ik het ook wel zo leuk als Noé er lekker kan spelen en lezen. Daarom hebben we besloten om haar keukentje ook te verhuizen naar haar peuterkamer. Zo hebben we beneden ook gelijk wat extra ruimte voor de box. En toevallig had ik nog een hele leuke gebreide poef en fake fur kleedje liggen waarop ze nu lekker haar boekjes kan zitten lezen.

Details Peuterkamer Noé

Het was even spannend omdat we natuurlijk geen idee hadden of ze al zou willen slapen in haar nieuwe bed, maar so far so good! De eerste goed geslapen nachten zijn een feit en ook overdag begint ze te wennen aan het feit dat ze in haar nieuwe peuterkamertje mag slapen. Ze vindt het vooral erg leuk volgens mij. Met haar fantasie is in ieder geval niets mis want wij mogen allemaal lekkere ijsjes bestellen door het raampje.

Ik ben helemaal blij met het resultaat! En het feit dat Noé er ook heerlijk slaapt is voor mij alleen maar de bevestiging dat we het goed hebben omgetoverd van baby- tot peuterkamer.