Van baby naar peuterkamer

Met een tweede baby op komst is het tijd voor Noé om haar oude babykamertje in te ruilen voor een échte peuterkamer. Maar waar beginnen we? Ik besloot een moodboard te maken. Benieuwd wat er allemaal op staat? Lees dan snel verder.

Stap 1: Peuterbed of …

Het is geen geheim dat Noé ondanks haar ontdeugende snuutje een echt meisje meisje is. Ze is dol op haar (20) knuffels en poppen. En verkleden als prinses vindt ze ook fantastisch. We gaan dus voor een echte meidenkamer. Ze vind het spelen in haar keukentje ook altijd erg leuk, en dat bracht mij op het idee om te kijken naar bedhuisjes. Zoals bijvoorbeeld deze fantastische bedstee van Woood. Hier zou ze naast lekker slapen ook kunnen spelen. En aangezien ze nu al iedere keer alle knuffels in bed legt om mee te spelen denk ik dat dit bedhuisje echt een succes zal zijn.

Stap 2: Wat voor een raambekleding?

Omdat Noé naar de voorste slaapkamer gaat in het huis heeft ze de grootste ramen. Dat wilt zeggen dat we wel echt goed moeten kijken voor raambekleding. Zelf zat ik te denken aan lichte gordijnen. Maar die zijn al snel niet verduisterend. Maar wellicht dat we wel voor gordijnen en daar achter een verduisterend rolgordijn gaan? Iets waar we nog even goed over na moeten denken want er zijn zo veel mogelijkheden. Een ding is zeker. We willen de kamer wel licht en ruim houden.

Stap 3: Voldoende kastruimte, ook voor later

Omdat wij graag voor de kinderen eigen kledingkasten willen hebben moeten we ook gaan kijken naar een mooie kledingkast voor Noé’s peuterkamer. Ik vind een commode erg leuk, maar praktisch vind ik het niet. Daarom zijn we aan het zoeken naar een hoge kast met hanggedeelte. Zo kunnen we de kledingkast nog heel lang blijven gebruiken. Een duurzame koop dacht ik zo.

Stap 4: Een kleurtje om het af te maken

Qua kleurstelling heb ik advies ingewonnen bij onze lokale bouwmarkt. Wij hebben namelijk een gespoten spack muur. Dit wil zeggen det de muur vol bobbeltjes zit en dat is nogal lastig behangen/verven. Toch wil ik proberen om een van de muren tot op halve hoogte te verven met een mooie oudroze kleur. Het wordt wel een flink karwei om alles echt strak af te plakken. Maar ik ga er vanuit dat het resultaat fantastisch gaat zijn! We hebben van Flexa een aantal sample rollertjes in verschillende roze tinten gekocht zodat we thuis rustig kunnen kijken wat past. Vooralsnog is de kleur zachtroze mijn favoriet.

Stap 5: De finishing touch!

De laatste stap is het afmaken van het kamertje. Denk hierbij aan leuke accessoires, een tipitent (iets wat al zo lang op mijn lijstje stond) en misschien wel een leuk vloerkleed. Maar voor ik hier aan begin wil ik eerst het kamertje echt af hebben. Zo kan ik de accessoires echt op de kamer afstemmen en weet ik gelijk hoeveel ruimte er nog is.

Er zijn dus voldoende dingen nog te doen om Noé haar peuterkamer af te krijgen. Maar uiteraard zal ik jullie het eindresultaat ook nog laten zien! So stay tuned!