We zijn alweer 5 maanden verder. En er is alweer zo veel gebeurt. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Lees snel verder als je meer wilt weten over hoe de afgelopen maand is gegaan. 

Om maar met de deur in huis te vallen, met het huidje van Noé gaat het helaas nog niet goed. Ze heeft erg veel last van haar eczeem. Het jeukt en ze blijft dan ook alleen maar krabben en wrijven. Je zult het vast wel gezien hebben op de foto’s, ze heeft eigenlijk altijd handschoentjes aan. Niet alleen omdat ik niet wil dat ze mij krabt, maar vooral om haar de pijn en bloedende krassen te besparen. Want als ze eenmaal jeuk heeft krabt ze alles kapot. Het is gewoon zo zielig.

Mocht je je trouwens afvragen waarom ik geen fotos post waar op heel duidelijk eczeem te zien is, dit doen wij bewust niet. We zouden het heel vervelend vinden als Noé later terugkijkt en dit liever niet had gewild. 

Daarom hebben we besloten om na 6 bezoekjes aan de huisarts, twee afspraken bij de kinderarts en diverse smeersels geprobeerd te hebben om naar de Maurits kliniek te gaan. Hier zijn we nu bijna een maand onder behandeling en gelukkig zien we al verbetering. We zijn er volgens de arts nog niet, maar het begint al steeds rustiger te worden. Toch zie je dat wanneer ze bijvoorbeeld verkouden is of bij omslaand weer (van heel heet naar koud) dat haar eczeem weer flink opvlamt. Maar met de speciale hormoonzalven behandelen we dit nu en we zien het veel sneller wegtrekken. 

Slapen

Helaas slaapt ze door de jeuk minder goed. Want zelfs in haar slaap blijft ze fanatiek door krabben. Daarom slaapt Noé nog steeds tussen ons in. Zo kunnen we haar handjes vast houden en valt ze sneller in een diepe slaap. Het nadeel is wel dat wij vaak al in slaap vallen en dus vergeten haar in haar eigen bedje te leggen. Gelukkig slaapt ze wel als ze eenmaal slaapt goed door en worden we meestal pas rond 7 uur wakker. 

Lachen

Ondanks alles is ons kleine meisje wel echt een ontzettend vrolijk meisje. Ze lacht vol op en vooral haar schaterlach is erg aanstekelijk. Lekker spelen vind ze ook echt geweldig. Laatst hebben wij van Little Dutch een hele schattige roze speelmat gekregen en hier ligt ze toch wel elke dag zo een paar uur op te spelen. Vooral de konijntjes die er aan hangen vind ze helemaal geweldig!

Ook de eerste hapjes zijn inmiddels een feit. Vooral bij fruit hapjes eet ze bijna de lepel er bij op. Met groentes hebben we helaas wat meer moeite. Gek genoeg vind ze pastinaak heel erg lekker. Maar van wortel en broccoli wilt ze niets weten en trekt ze alleen maar gekke gezichten. Na haar hapje word ze altijd lekker slaperig en leg ik haar bijna elke dag in onze Vaggaro reisbedje. Deze zet ik dan naast mij neer zodat ik verder kan werken maar haar ook in de gaten kan houden voor het geval ze weer flink gaat krabben. 

Nu met het warme weer is haar eczeem allemaal wat erger. Toch moeten we haar wel goed voor de zon beschermen. Maar vind maar eens een goede zonnebrand (voor een baby met eczeem). We hebben er nu al een aantal geprobeerd maar bij sommigen zien we gelijk al rode vlekken ontstaan en anderen drogen haar huidje juist uit. Maar goed, we blijven gewoon van alles proberen, net zo lang tot we de juiste voor haar hebben gevonden! Voor nu zijn we aan het smeren met de zonnebrand van Avène. Ik ben benieuwd hoe dat blijft gaan want tot nu toe ziet het er top uit!

De hoes over de Cybex autostoel hebben we gekregen van Ukje.nl. Super handig want deze kun je er makkelijk afhalen en wassen. Met de code ZOMER10 krijg je trouwens tot 31 mei 2018 korting!

Mijn allereerste moederdag!

Ondanks alle strubbelingen de afgelopen 5 maanden hebben we ook zo ontzettend veel plezier met en van haar. Ik zei het laatst nog tegen Bram, ik kan me gewoon geen leven meer zonder haar bedenken. Vinden jullie het leuk om dit soort maandelijkse updates te lezen? Of heb je vragen voor me? Laat ze dan zeker achter in de comments! 

Handtekening Jamey