Ben jij ook zo dol op sieraden? Het is dé perfecte manier om je outfit compleet mee af te maken! Zelf heb ik altijd mijn vaste sieraden om die veel betekenis hebben. In deze blog deel ik een bijzondere manier voor het maken van unieke sieraden. Als cadeautje voor een ander of gewoon voor jezelf.

Unieke sieraden volledig naar eigen ontwerp

Een zelf ontworpen sieraad, hoe uniek wil je het hebben? Bij Juwelier Jos kun je unieke sieraden volledig op maat laten maken.

In de Edelsmederij in Gouda wordt eerst een ontwerp met de hand geschetst. Dit ontwerp wordt vervolgens omgezet in een 3D tekenprogramma tot een 3D-tekening. Daarna print een speciale 3D-printer een wasmodel van het ontwerp. Dit wasmodel dient als mal waarmee het ontworpen sieraad gegoten kan worden in het zilver, geelgoud, witgoud of roségoud.

Als het sieraad gegoten is wordt het definitief afgewerkt, waarbij eventuele stenen gezet worden of een persoonlijke gravure in het sieraad gelaserd wordt.

Een bijzonder en uniek proces, waarbij je precies kunt aangeven wat je eigen wensen zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld van oude sieraden een nieuw sieraad laten maken of twee trouwringen van je (groot)ouders samenvoegen tot één ring. Misschien heb je een bepaalde foto, steen, vorm, tekst, herinnering of ander idee dat je in een sieraad zou willen laten vereeuwigen?

Wat je ook wilt, Juwelier Jos denkt met je mee over alle mogelijkheden om een persoonlijk sieraad te creëren dat een levenlang mee gaat.

Edelsteentje laten plaatsen – met elk hun eigen unieke eigenschappen

Ook met een bijzonder steentje kun je een sieraad uniek maken. Wat dacht je van een prachtige diamant of een edelsteen die bij jou past?

Edelstenen hebben een eigen, unieke werking. Zelf droeg ik, tijdens mijn zwangerschap, een sieraad met maansteen. Dit is een edelsteen die positief bijdraagt aan een zwangerschap en de geboorte.

Zo heeft iedere edelsteen een eigen werking. Mooi om uit te zoeken wat bij jou past en dit eventueel te verwerken in een sieraad. Edelstenen zijn ook mooi om te verwerken in een compleet setje, bijvoorbeeld een ring met bijpassende oorbellen. Je kunt zelf een steen aanleveren of een steen uitzoeken bij Juwelier Jos.

Memorie sieraden – maakt jouw herinnering tastbaar en draagbaar

“Memorie sieraden” zijn unieke sieraden waar de as van een overleden dierbare in verwerkt wordt. Erg bijzonder om zo je dierbare toch altijd bij je te dragen.

Wil je graag een dierbare verwerken in je unieke sieraad, maar zonder het plaatsen van as? Dan kun je ook kiezen voor het graveren van een sieraad. Je kunt dan een vingerafdruk laten graveren van je dierbare, maar bijvoorbeeld ook een datum, naam, symbool of handgeschreven tekst.

Zo is jouw dierbare altijd dichtbij en heb jij een persoonlijk en uniek sieraad.

Unieke sieraden – voor jezelf of een vriend

Hierboven heb ik je al enkele tips gegeven, maar bij Juwelier Jos is vrijwel alles mogelijk op het gebied van unieke sieraden.

Je kunt al jouw ideeën aandragen. Samen met jou ontwerpen ze een bijzonder en persoonlijk sieraad dat helemaal aansluit bij jouw wensen en jouw persoonlijke verhaal.

Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen als je op zoek bent naar een uniek cadeautje voor jezelf of een ander!

Heb jij ook unieke sieraden die je graag draagt of zou een uniek sieraad willen laten maken? Neem dan vandaag nog contact op met Juwelier Jos, ze staan voor je klaar.