Balen. Ben je eindelijk op je plek van bestemming, blijkt dat je smartphone niet werkt omdat je niet de juiste reisstekkers mee hebt. Wil je net een berichtje sturen naar opa en oma of naar je ouders dat je goed bent aangekomen, is je telefoon leeg en kun je hem niet opladen. Check voor je op reis gaat welk stroomnet er is en of je hiervoor niet een speciale reisstekkker nodig hebt.

Engeland

In de meeste landen in het buitenland zul je gewoon je eigen stekker kunnen gebruiken. Echter Engeland en Amerika vormen de uitzondering. Het voltage in Engeland is 240 volt. In Nederland is dat 230 volt. In de UK (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland) hebben de stekkers drie vierkante pootjes en zijn dus niet compatible met die in Nederland (twee pootjes). Aangepaste reisstekkers zijn online, maar ook ter plekke te koop. Met de juiste reisstekker al op zak, ga je natuurlijk een stuk relaxter van huis.

Reisstekker Amerika – Verenigde Staten

Het stroomnet in de Verenigde Staten (VS) gebruikt 110 volt. Niet alleen heb je dan een reisstekker nodig die dit voltage aan kan, ook is het goed te checken of je apparatuur die je mee neemt nog wel werkt op een lager voltage. Op sommige apparatuur zet je het met een switch handmatig om. In de meeste gebruikshandleidingen is dit eenvoudig op te zoeken. Het kan zijn dat de elektronica die je mee wilt nemen niet geschikt is voor 110 volt. Zet dan op het lijstje om aan te schaffen na ‘reisstekker Amerika’ ook een omvormer, dan weet je zeker dat je op je vakantieadres niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Ik neem je graag mee op onze reis naar London. Benieuwd hoe dat ging en wat we allemaal hebben ingepakt, lees dan snel verder.

Mijn persoonlijk reisverslag: London here we come!

London here we come! Het is nog niet zo lang geleden dat we geweest zijn maar we kunnen niet wachten om weer te gaan. Tijd om onze koffertjes dus weer in te pakken met travel essentials.

Zoals jullie je vast wel kunnen voorstellen zit ik praktisch vast geplakt aan mijn telefoon als het mijn laptop niet is. En natuurlijk gaan beiden mee op vakantie. Wat je dan natuurlijk niet moet vergeten als je buiten de EU op vakantie gaat is een reisstekker. Reisstekkerzijn een soort opzetstukjes waardoor je telefoon adapter toch werkt in het buitenland. In Engeland hebben ze bijvoorbeeld hele andere opladers met een andere voltage dan in Nederland.  Maar voor Amerika heb je ook weer een andere reisstekker nodig. Check dit dus goed voor vertrek.

Mini-flesjes shampoo

Omdat mijn haren niet tegen elke shampoo kunnen neem ik altijd mijn eigen flesje shampoo mee. Deze stop ik vooraf in kleine mini flesjes die mee mogen in de handbagage. Bij de drogist haal je deze mini flesjes voor een euro per stuk of een paar euro voor een setje. Het fijne is dat je ze ook heel makkelijk schoonmaakt zodat je ze weer kunt hergebruiken voor je volgende reis. Stop al je vloeistoffen voor vertrek ook vast in een doorzichtig zakje  dit scheelt je een hoop gedoe op het vliegveld.

Medicijnen

Ik maak ook voor ik op reis ga altijd een klein toilettasje klaar met al onze medicijnen. Zo weet ik zeker dat we dit niet vergeten. Omdat Bram last van vliegangst heeft hebben we ook zijn pilletjes hiervoor mee. Maar ook bijvoorbeeld paracetamol, ibuprofen, mijn allergiepilletjes en mijn dagelijkse vitamines. Ik ga liever voorbereid op reis dan dat ik achteraf iets vergeten heb niet bijvoorbeeld een allergische reactie krijg. Dan zijn we namelijk helemaal ver van huis!

Travel size make-up

Als ik op reis ben zie je mij niet vaak met make-up op. Ik ga om te ontspannen en niet om elke dag een half uur voor de spiegel te staan. Maar goed, als we een avondje uit gaan wil ik er natuurlijk wel een beetje leuk uit zien en daarom heb ik wel een aantal travelsize make-up producten mee. In mijn toilettas zit dan ook een klein potje met een klein beetje foundation, een oogpotlood, mijn Naked Basics pallette en uiteraard 2 kleuren lipsticks. Ik heb er altijd twee mee, een nude voor overdag en een donkerdere voor de avonden. Mijn huidige favorieten zijn Mehr van MAC en een prachtige felle liquid lipstick van The Body Shop. Deze twee gaan dus altijd mee in mijn tas. Soms gaat ook de föhn mee (plus de EU reisstekker natuurlijk), maar dat is niet altijd nodig.

Foto’s!

En last But not least, mijn camera! Ik ga natuurlijk niet op reis zonder mijn geliefde Samsung NX 3000. Ik wil natuurlijk veel foto’s maken zodat ik achteraf een mooie blog voor jullie kan schrijven maar ik vind het ook leuk om deze foto’s te bewaren voor een mooi fotoboek. Op de hotelkamer kan ik via de speciale reisstekker de foto’s makkelijk alvast overzetten op een USB stick of externe harde schijf zodat de geheugenkaart van de camera niet overloopt. Leuk foto’s herinneren me er dan toch elke keer weer aan waar ik allemaal heen ben gereisd en welke mooie dingen we allemaal gezien hebben. Het fijne aan deze camera is de flip screen. Zo kunnen we ook wel eens leuke selfies maken zonder met zo’n vreselijke selfiestick iemand voor zijn of haar hoofd te slaan. Ik ben daar gewoonweg te onhandig voor. Zeker als het gaat om kleine ruimtes.

Het duurt nog wel twee weken, maar ik kan niet wachten om weer lekker door de straten van Londen te wandelend. We verheugen ons al helemaal op deze reis en hebben al weer wat leuke bezienswaardigheden op het lijstje staan. Ik wil dan ook dolgraag nog naar het Warner Bros Harry Potter experience en Bram wilt heel erg graag een tour doen door een van de mooie voetbal stadions (tja, het blijft een man!). Ik wil dit keer ook weer naar Nothing Hill. Van alle plekjes die we vorige keer hebben gezien is die wijk ons wel echt bijgebleven. Toch ga ik het ook wel spannend vinden. Milo (onze pup) zal dan voor het eerst uit logeren gaan! Niet alleen spannend voor Milo maar ook voor ons. Ik geloof met heel mijn hart dat het allemaal wel goed komt, maar toch, het is wel mijn kleine baby .

Wat zijn jouw reis essentials? Niet vergeten hè: even checken welke reisstekker je nodig hebt in Londen en of je smartphone dat wel aan kan. Of je camera. Zou toch zonde zijn als je niet kunt opladen om nog meer mooie momenten vast te leggen.

Tip: neem een verlengsnoer mee zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen via je speciale reisstekker.

Handtekening Jamey