Hello there beauties. Vandaag ga ik jullie door middel van een tutorial laten zien hoe je Rosacea weg kan camoufleren. Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus.

De huidziekte maakt het erg moeilijk om met deze huid te werken. Je huid kan namelijk heel droog of juist heel vet zijn of heel gevoelig zijn. Helaas is er geen medicijn voor om het weg te laten gaan. Het enige wat je kan doen is goed voor je huid zorgen, een hele dure laser operatie of je kunt het camoufleren. Camoufleren is wel een hels werk omdat het erg rood is. Soms is het zelfs erger dan acne weg werken.

1satina

Deze dingen heb ik gebruikt voor deze tutorial:
Monu illuminating primer
Cover FX CC cream
Stila perfecting consealer
NYC smooth skin powder
Sleek contour kit
ELF blush in de kleur twinkie pink
Too faced no makeup
Urban Decay All nighter makeup setting spray

De volgende kwasten heb ik gebruikt:
Een beauty blender
Een contour kwast
Een blush kwast
Een detailer kwast
Een kabuki kwast
Een platte syntetische kwast
Een platte crease kwast

2satina

Om jullie een goed voorbeeld te geven heb ik vooraf een warme douche genomen. Warm water haalt het ergste naar voren voor mijn Rosacea. Omdat het er zo erg uitziet zorg ik er altijd voor dat ik goed ben opgemaakt voor ik naar buiten ga. Dit is echt een ochtend project want het kan soms wel 40 minuten duren voor ik helemaal klaar ben.

Het eerste wat ik altijd doe is een goede primer pakken. Deze smeer ik over mn hele gezicht net als een dagcreme. Ik gebruik meestal ietsjes meer op mijn wangen omdat het daar het ergste is. De reden waarom ik altijd een primer gebruik is om er voor te zorgen dat mijn make-up de hele dag mooi blijft zitten. Het zorgt er ook voor dat je huid erg mooi glad word.

3satina

De volgende stap is de foundation of CC/BB cream. Net wat je zelf perttig vind. Op de dagen dat mijn Rosacea niet zo erg is gebruik ik vaak een wat lichtere foundation over mijn hele gezicht en dat vul ik dan aan met een concealer. Vandaag gebruik ik de cover FX CC cream. Deze is voor de wat ergere dagen. Deze gebruik ik voor mijn hele gezicht. Ik gebruik vervolgens mijn Beauty Blender en dep elke keer een klein beetje op mijn huid. Ik dep het van mijn neus naar mijn wangen. TIP: Dap but do not drag. De cover FX CC cream is erg plakkerig en moet echt wel een minuutje of 2 drogen. In de tussen tijd doe ik dan altijd mijn wenkbrauwen vast.

4satina

Nu ga ik met een concealer de plekjes waar mijn huid echt heel erg rood is wegwerken. Dit is vooral op mijn wangen en onder mijn ogen. Weer doe ik dit met een deppende beweging. De reden dat ik hiervoor mijn vingers gebruik is omdat dit een hele dikke concealer is. Als je Rosacea heb net als ik is het erg belangrijk dat je een goede concealer hebt die de zelfde kleur is als je houd. Als het een wat dikkere concealer is is het net wat makkelijker om te gebruiken op de rode plekken.

Om er voor te zorgen dat de concealer goed blijft zitten gebruik ik daarna transparante poeder. Dit breng ik aan met een platte crease kwast. Ik dep dan een heel klein beetje poeder heel licht op mijn huid. Soms moet je het wat vaker doen om het helemaal mooi te krijgen. Vandaag had ik geluk en hoefde ik het maar 2 keer te doen. Als ik de concealer plekjes heb gezet met losse poeder doe ik de rest van mijn gezicht met een poeder kwast en haal het overige poeder weg met een kabuki kwast.

5satina

Nu komen we ergens. Mijn gezicht ziet er al glad uit en je ziet geen rode plekken eer. De volgende stap is contouren. Dit doe ik omdat mijn gezicht dan weer een beetje dimensie krijgt. Na al die creme en poeders is het nu natuurlijk erg vlak allemaal. Ik gebruik voor het contouren mijn Sleek pallet, een contour kwast en een detail kwast voor mijn neus en onder mijn lippen. Als ik klaar ben blend ik het allemaal met een kabuki kwast.

6satina

De volgende stap is highlighten. Ik gebruik hier een cream highlighter voor van mijn no makeup pallet. Je kan op de foto niet heel goed zien dat ik het heb aangebracht maar het is toch echt zo! Ik gebruik hier gewoon mijn vingers voor en dep het op mijn huid. Daarna gebruik ik een blush op mijn wangen. De blush zorgt er voor dat ik er niet zo “dood” uit zie. Hier gebruik ik gewoon een blush kwast voor. Als je het leuk vind om een uitgebreide contour en highlight tutorial te zien laat het dan even weten in een reactie!

7satina

Zo, dit is mijn gezichts makeup. Het ziet er een stuk beter uit toch? Ik krijg altijd veel complimenten over mijn huid. Als ze eens wisten hoeveel werk dat kost haha. Het enige wat ik zelf niet zo mooi vind zijn mijn wenkbrauwen. Maar ach ja, hier zeggen ze altijd: may your coffee be as strong as your brow game. Hierna doe ik de rest van mijn makeup en ben ik klaar om mijn dag te beginnen!

8satinaEen stuk beter toch? En door mijn pony heb ik ook niet zo veel last van die wenkbrauwen.

9satina

Dit zijn de items die ik heb gebruikt voor mijn ogen, wenkbrauwen en lippen. Mocht je willen weten hoe ik dit heb gedaan kan je hier zien hoe ik dit vorige keer in een tutorial heb uitgelegd.

Volgende week zal ik de winnaar bekend maken van de LFBeautybox. Mocht je nog niet mee hebben gedaan volg me dan snel op Instagram.

Ik hoop dat jullie deze Tutorial Rosacea Camoufleren leuk vonden! Tot volgende week!

Satina