Ons tuintje begint eindelijk een beetje vorm te krijgen. Het terras ligt er (na heel veel drama) eindelijk in. En het gras word al bijna gelegd. Toch blijft het erg kaal zo zonder bloemen en planten. Tijd voor wat aankleding! Kijk je mee?

polyester plantenbak

Omdat wij gekozen hebben om maar 1 vaste plantenbak te maken hebben wij eigenlijk niet veel mogelijkheden om bloemen en planten te plaatsen. Gelukkig zijn er zo veel leuke soorten en maten plantenbakken om toch een beetje de tuin op te fleuren. Ik ben op onderzoek uit gegaan en kwam uit bij polyester plantenbakken. Het grote voordeel van polyester plantenbakken is dat ze vorstbestendig zijn. Doordat de bak gemaakt is van 100% polyester kan de bak geen vocht opnemen en dus ook niet breken of scheuren.

polyester plantenbak 1

Polyester plantenbak

Ik heb gekozen voor een mooi strakke polyester plantenbak van 40x40x40. Deze maat past perfect op ons terras en kan eigenlijk overal wel staan. Zoals Bram zo mooi zei, niet te groot maar zeker ook niet te klein. De bak is antraciet van kleur. Er zijn ook wel andere kleuren maar wij houden van een strakke uitstraling en dat creëer je zeker met deze mooie vierkante polyester plantenbak.

polyester plantenbak 2

Natuurlijk willen wij ook wat kleur in de tuin. We hebben daarom gekozen voor een vrolijk roze Rododendron. De Rododendron is een wintervaste plant waardoor hij in de zomer mooie bloemen geeft en in de winter groen blijft. Daarnaast heb ik om de bak op te vullen kleine roze bloemetjes gebruikt.

polyester plantenbak 4

Nog een kleine tip van mij voor jou! Winkels zoals de lidl, aldi en andere supermarkten hebben rond deze tijd van het jaar hele leuke voorjaarsplanten en bloembollen in de aanbieding! Ook een polyester plantenbak scoren? Neem dan een kijkje bij Polyesterplantenbakken.nl.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van mijn allereerste tuin creatie!

Nieuwehandtekening