Een goede conditioner voor het haar is wat mij betreft echt onmisbaar, zeker als je droog haar hebt zoals ik. Van de website Supernaturals.nl mocht ik de Jamaican Black Caster Oil Protein Conditioner uittesten. Vandaag vertel ik je of ik dit een fijn product vind voor mijn haar.

IMG_0608.

De conditioner zit in een plastic potje en bevat 226 gram. Dit lijkt misschien niet heel erg veel maar van voedende contioners heb je over het algemeen vrij weinig nodig. De conditioner heeft als basis mayonaise en dit is dan ook het ingrediënt wat je als eerste op de ingrediëntenlijst zult aantreffen. Verder zit er black castor oil, vitamine E, avocado oil, mustard oil, grape seed oil, lavender en pimento oil in de condition verwerkt. Het product is 100% natuurlijk en bevat zoals aan de ingrediënten te zien in verschillende soorten olie.

IMG_0600.

De conditioner is qua substantie aan de stevige kant en heeft een vrij zure geur wat komt door de mayonaise die erin zit. Ik vind de geur in alle eerlijkheid niet erg lekker ruiken.

Op de verpakking vind je tevens de gebruiksaanwijzing hoe je het masker het beste kunt aanbrengen. Je begint met het wassen van je haar met shampoo en vervolgens maak je je haar handoekdroog. Volgens de verpakking moet je een ruime hoeveelheid van het masker aanbrengen, ik ben hier persoonlijk wat zuiniger mee geweest.

Om het maker goed zijn werk te laten doen kun je het beste onder een warmtekap gaan zitten gedurende 20 tot 60 minuten. Nu heb ik, en velen met mij waarschijnlijk, geen warmtekap in huis. Je kunt dat het beste je haar in een vochtige warme handdoek wikkelen. Als de tijd is verstreken spoel je je haar goed uit en maak je het opnieuw handdoekdroog. Vervolgens breng je de conditioner aan die je normaal gesproken ook zou gebruiken en laat je dit wederom inwerken voor 15 minuten. Als de tijd om is dan spoel je je haar weer uit en kun je het in model brengen.

Al met al een flinke gebruiksaanwijzing en ik moet eerlijk bekennen dat ik het best een hoop werk vond.

IMG_0680

IMG_0681

Op bovenstaande foto’s heb ik mijn haar behandeld met de conditioner en het daarna gedroogd met de föhn. Nu is het  op de foto’s was lastig te zien maar wat me direct opviel en wat ik echt een groot nadeel vind is dat mijn haar met name bij de aanzet ontzettend plakkerig bleef aanvoelen. Ondanks dat ik het masker steeds goed had uitgespoeld bleef er als het ware een vettig laagje achter wat ik er zelfs na het nogmaals wassen met shampoo lastig uit kreeg. Aan de onderkant van mijn haar was het vettige laagje niet aanwezig want tevens het droogste gedeelte van mijn haar is.Ik denk dat de conditioner voor mijn haar toch net even iets te rijk is geweest en dat het meer geschikt is voor extreem droog en pluizig haar. Daarnaast vond ik het het wel een nadeel dat je er best veel tijd aan kwijt was.

Voor mijn type haar is niet masker dus helaas niet zo’n succes. Wellicht als je extreem droog haar hebt is dit wel het proberen waard want het is qua ingrdiënten een prima product en ook het feit dat het 100% naturlijk is spreek me erg aan.

De Jamaican Black Caster Oil Protein Conditioner is te koop bij de www.supernaturals.nl en kost 17,95.

Welke conditioner vind jij fijn werken?

handtek ellen