Top 5 meest gemaakte manicure fouten

Vind jij het ook zo leuk om jezelf een manicure te geven? Toch gaat het nog vaak genoeg fout. In dit artikel deel ik 5 van de meest gemaakte manicure fouten. Wellicht behoed ik je nu voor een fout en ziet jouw manicure er de volgende keer fantastisch uit!

Je nagels in twee richtingen vijlen

Ja, ook ik maak mijzelf hier wel eens schuldig aan. Even snel zigzag met de vijl over je nagels is iets wat je beter echt kunt vermeiden. Door je nagels in twee richtingen te vijlen zorg je voor wrijving tussen de laagjes in je nagel. En daar worden je nagels juist zwakker van waardoor je nagels heel snel gaan breken. Vijl dus echt alleen 1 richting op! Nagelvijlen zijn er in verschillende vormen en maten. Laat je dus goed informeren voor je zomaar een vijl aanschaft.

De verkeerde kleur…

Korte nagels kunnen zeker mooi zijn. Toch zien we vaak genoeg nog korte nagels met een donkere nagellak voorbij komen. En dat zorgt er juist voor dat je nagels korter lijken. Wil je juist dat je nagels er langer en verzorgd uit zien? Kies dan voor een mooie lichte kleur. Bijvoorbeeld een mooie nude of roze nagellak. Afraders zijn rood, bruin en blauw. Deze tinten zijn erg donker.

Geen geduld

Ook hier maak ik mij wel eens schuldig aan. Het niet hebben van geduld. En wat doen we dan? Juist 1 dikke laag nagellak aanbrengen. Je nagellak droogt minder snel waardoor je snel “schade” krijgt aan je nagellak en waardoor je manicure er niet meer mooi uitziet. Om deze manicure fout te voorkomen kun je beter je nagellak in dunne laagjes aanbrengen. Vergeet ook niet om je basecoat eerst aan te brengen en het af te sluiten met een mooie topcoat. Wist je dat een topcoat ook erg leuk is met een matte finish?

Schudden

Nee! Doe het niet! Op het moment dat je je flesje nagellak schud krijg je luchtbelletjes. Wanneer je de lak aanbrengt op je nagel krijg je dan ook luchtbelletjes mee waardoor je manicure er helaas niet beter van word. Sterker nog, het helpt helemaal niets. Heb je een glitterlak? Rol hem dan in je handen een paar keer. Maar schud absoluut niet!

Niet de juiste producten

Ook zo’n fout die we allemaal wel eens maken. Zorg er voor dat je altijd met goede producten werkt. Ali Express is leuk en goedkoop. Maar helaas verkopen ze er ook echt troep die schadelijk is voor je nagels en/of gezondheid. Kies dus voor een goede gelnagellak en voorkom schade aan je nagels!

meest gemaakte manicure fouten