Vandaag deel ik met jullie mijn liefde voor MAC en dan met name de lipsticks want deze zijn sinds ik ze ongeveer 3 jaar geleden heb ontdekt hands down mijn favoriete lipsticks. Er is ontzettend veel keus, zo heb je meerdere soorten finishes en een tal van kleuren in het reguliere assortiment. Tel daarbij ook nog eens de vele limited editions op die uitkomen. Ik heb in de loop der jaren een flinke stash weten op te bouwen maar wat zijn nu echt mijn favoriete lipsticks? Vandaag laat ik dit zien en deel ik mijn top 5 lipsticks van MAC uit het reguliere assortiment.

1454935982140

MAC heeft binnen de vaste lipsticks verschillende soorten. Degene die ik laat zien zijn de reguliere lipsticks maar ook deze zijn onder te verdelen qua finish. In het totaal zijn er acht : Amplified, Satin, Cremesheen, Lustre, Glaze, Frost, Matte en Retro Matte. Mijn persoonlijk voorkeur gaat uit naar de Matte en Satin lipsticks maar dit is puur eigen smaak.

mac lipsticks 1

De lipsticks die ik vandaag laat zien zijn: Twig, Whirl, Velvet Teddy, Retro en Rebel. Stuk voor stuk prachtige lipsticks die ik met veel liefde gebruik. Ik zal de kleuren alle vijf kort bespreken.

mac lipsticks 3

Allereerst heb ik van alle vijf de kleuren swatches naast elkaar op mijn arm gemaakt. Aan de hand van mijn selectie kun je al wel opmaken wat voor soort tinten bij mij de voorkeur hebben. De opvallenste van de vijf is Rebel, dit is mijn meest gedragen fellere kleur van MAC. Het pigment is eigenlijk bij alle lipsticks van MAC prima, wel zijn er finishes die wat meer sheer zijn en daardoor iets minder dekkend. Mocht je daarvan houden dan raad ik je met name de Lustre en Glaze lipsticks aan. Voor een meer dekkend resultaat kun je bij de overige finishes prima terecht.

twig..

Twig is een kleur die ik nog niet al te lang geleden heb toegevoegd aan mijn stash. Ik twijfelde hier een beetje over omdat de kleur mij erg deed denken aan Mehr welke ik zelf ook heb. Toch zijn beide lipsticks wel anders van kleur, Twig is net even iets donkerder en heeft een andere finish. Twig is een mooie oud-roze kleur en op zichzelf erg goed draagbaar. Twig heeft een Satin finish waardoor deze een kleine glans afgeeft maar wel ontzettend goed blijft zitten gedurende de dag. Absoluut één van mijn meest gedragen lipsticks van het moment omdat het een ideale to-go kleur is. Twig zit dan ook standaard in mijn tas.

whirl..

Whirl is een lipstick welke ongeveer een half jaar geleden is toegevoegd aan een reeks nieuwe matte kleuren in het reguliere assortiment van MAC. Whirl was gelijk ontzettend populair en dit kwam met name door de al bestaande lipliner in gelijknamige kleur. Nu ben ik nooit een heel groot fan geweest van Whirl als lipliner maar toch werd ik nieuwsgierig naar de lipstick. Toen Whirl net uitkwam besloot ik deze op de gok te bestellen en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van. Je moet wel van een bruine lipkleur houden mocht je voor Whirl gaan maar ik kan deze kleur enorm waarderen en vind het erg tof dat de bruine lippen weer helemaal “in” zijn. Whirl heeft een matte finish maar is helemaal niet droog qua gevoel op de lippen. Sterker nog, ik vind Whirl meer op een Satin lipstick lijken qua draagcomfort. Als ik zien heb ik een standaard bruine kleur dan is Whirl degene waar ik voor ga.

velvet teddy...

Velvet Teddy is één van mijn eerste aankopen van MAC, althans hij valt zeker binnen de eerste tien gekochte lipsticks. Het grappige aan Velvet Teddy is dan deze bij iedereen weer anders staat. Bij de één is het best een aanwezige bruine tint maar voor mij is het meer een nude kleur met warme ondertoon. Sowieso moet ik het qua lichte kleuren van de warme ondertonen hebben, kleuren als Fleshpot welke rozer zijn staan me echt een stuk minder flateus. Ook Velvet Teddy heeft een matte finish maar in vergelijking met Whirl is deze een stuk droger qua gevoel. Ondanks dat is Velvet Teddy één van mijn meest gedragen lipsticks en ik vermoed dat deze dan ook het eerste opgaat.

retro..

Retro is een lipstick die mij, als ik hem per toeval niet had geswatched in de winkel, nooit was opgevallen. Retro is een kleur waar je niet heel erg veel over hoort of leest naar mijn mening. Zo zonde want de kleur is echt prachtig! De kleur is het beste te omschrijven als rood/bruin en is voor mij de ideale lipstick om de te dragen in de herfst. Tijdens het swatchen in de winkel was ik op slag verliefd en deze lipstick zou dan ook direct bovenaan mijn wishlist komen. Gelukkig was dit niet nodig en kreeg ik hem die dag van mijn lieve moeder die ook erg enthousiast was over de kleur. Vervolgens heb ik Retro non stop voor weken gedragen maar nog steeds gebruik ik de kleur met veel liefde en verdiend dan ook zeker een plek in mijn top 5.

rebel..

Last but not least, Rebel! Ik ben dol op paarse lipsticks maar Rebel is net even wat anders door het vleugje roze wat erin zit. Rebel heeft een Satin finish maar heeft best een aanwezige glans. Ondanks dat blijft de kleur prima op zijn plek en overleefd het een hapje en een drankje zeker.

Hopelijk vond je het leuk om mijn favoriete MAC lipsticks te zien. Ze zijn niet héél goedkoop maar de prijs in mijn ogen zeker waard want de kwaliteit is ontzettend goed! MAC is te koop via hun online shop maar ook via de Douglas en Bijenkorf. De lipsticks van MAC kosten 19,50 per stuk.

handtek ellen