Lipstick is zonder twijfel mijn favoriete beauty product. Ik heb zo mijn favoriete merken en kan echt wel ontzettend genieten van een mooie luxe high-end lipsticks. Ondanks dat heb ik ook best veel fijne budget lipsticks in mijn stash. Jamey vroeg mij een top 5 te maken van mijn fijnste betaalbare lipsticks. Lees je mee?

budget lipsticks 2

Het was best lastig om er “maar” vijf uit te kunnen zoeken in mijn stash maar het is gelukt. Dit zijn dan ook met recht hele betaalbare lipsticks, ook ideaal voor (jonge) meiden die net beginnen met make-up of simpelweg voor degene die niet al teveel geld willen of kunnen uitgeven aan make-up. Ik heb een selectie gemaakt van meerdere merken en verschillende soorten kleuren. Alle lipsticks zijn gemakkelijk in de winkel of online verkrijgbaar.

Hema soft matte lipbalm

Lipswatch Hema longerlasting lipstick
De eerste lipstick is eigenlijk geen lipstick maar meer een lipbalm. Door het goede pigment vind ik persoonlijk dat deze makkelijk door kan voor lipsticks. Toen deze lipbalm potloden net uit kwamen was er een ware run op, ik heb het natuurlijk over de Soft Matte Lipbalm van de Hema! Dit is serieus één van mijn ontdekkingen geweest van het afgelopen jaar. Eén van de keuren die ik het meeste draag is kleurnummer 11, een mooie bruine nude kleur. Wat trouwens ook heel fijn is, ze ruiken héérlijk! De soft matte lipbalm is op mijn lippen semi matte en blijven best goed zitten.De Hema soft matte lipbalm kost EUR 3,50.

Essence long lasting lipstick

Lipswatch Essence longlasting lipstick
Met Essence heb ik een beetje een haat/liefde verhouding maar de Longlastig Lipsticks zijn ontzettend fijn én heel betaalbaar. Ik heb er meerdere kleuren van in mijn stash maar de absolute topper is nr. 16 “I Am Yours”, een mooie zachte roze kleur. De reden dat ik ze zo fijn vind heeft puur te maken met de prijs/kwaliteit verhouding, ze kosten slechts EUR 2,39. De longlasting lipsticks zijn zowel te koop met een glans als met een matte finish en blijven redelijk goed zitten. Essence is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Hema longerlasting lipstick

Lipswatch Hema longerlasting lipstick
Naast de soft matte lipbalm heeft de Hema ook hele fijne “normale” lipsticks in het assortiment. Ik heb er uit elke lijn wel één maar mijn favoriet zijn de Hema Longer lasting lipsticks. Ik heb meerdere kleuren uit deze lijn in mijn stash maar mijn favoriet is kleur nummer 5, een felrode kleur met een warme ondertoon. Mocht je nu liever een koelere variant willen dan kan ik je nr 6 van harte aanraden. De lipstick heeft een matte finish en voelt daardoor wel iets droger aan op de lippen. Ondanks dat is het echt een hele fijne lipstick en blijft met gemak vier uur zitten. De Hema longer lasting lipstick kost EUR 3,50.

City color matte lipstick

Lipswatch city color matte lipstick
Het merk City Color zal je wellicht niet heel bekend in de oren klinken. Ik heb kennis gemaakt met dit merk door de Styltone box en sinds kort is dit merk online te bestellen bij www.boozyshop.nl Het is een heel betaalbaar budget merk met hele fijne matte lipsticks voor een klein prijsje. De kleur die ik laat zien is nr. 4 Mauve Icy. Een prachtige roze/paarse kleur met een koele ondertoon. De lipstick is goed matte en blijft ontzettend goed zitten. Een hapje en een drankje overleefd het met gemak. De City Color Matte lipsticks kosten EUR 4,99 per stuk.

catrice ultimate colour lipstick

Lipswatch catrice ultimate colour lipstick
Als laaste maar zeker niet de minste kan ik de lipsticks van Catrice je zeker aanraden en dan met name de Ultimate Colour Lipsticks, dit vind ik persoonlijk de fijnste lijn binnen het lipstick assortiment van Catrice. Een kleur welke ik momenteel graag draag is nr 420 Plum Fiction. Een prachtige paarse kleur. Naast Plum Fiction kan ik je nog tal van kleuren noemen die ontzettend mooi zijn maar momenteel springt deze er voor mij uit. Catrice is net als Essence te koop bij Kruidvat en Trekpleister. De Ultimate Colour lipsticks van Catrice kosten EUR 3,99 per stuk.

budget lipsticks

Hopelijk vond je het leuk om mijn budget lipsticks te ontdekken. Goedkoop is niet altijd duurkoop en dat bewijzen deze budget lipsticks stuk voor stuk. Ondanks dat ik een groot fan ben van MAC gebruik ik mijn goedkopere lipsticks minstens net zo vaak!

Wat is jou favoriete budget lipstick?

handtek ellen