Tiptoi - de avonturen van Nijntje 4

Nijntje en tiptoi komen samen in het nieuwe “de avonturen van nijntje” tiptoi geluiden- en prentenboek. Tiptoi? Wat is dat nou weer hoor ik je denken? Ik vertel alles over dit interactieve boek en pen!

Tiptoi, wat is dat nou?

Tiptoi is een interactief leersysteem waarmee je kindje spelenderwijs de wereld gaat ontdekken. Door middel van de stift kunnen ze “tippen” op afbeeldingen of tekst. Zo komen er geluiden, teksten, muziek en zelf spelletjes uit de luidspreker in de pen. Spelenderwijs leert je kindje de wereld kennen van Nijntje. maar ook heel veel andere verhalen. De Tiptoi set kun je uitbreiden met nog veel meer leuke spellen, puzzels en boeken. De software en audiobestanden kun je via internet heel makkelijk uploaden op de pen.

Tiptoi - de avonturen van Nijntje 4

Starterset – De avonturen van Nijntje

Dit jaar is Nijntje maar liefst 65 jaar geworden, en dat word ook door Ravensburger gevierd. Speciaal voor de verjaardag van Nijntje hebben ze namelijk een tiptop starterset gemaakt wat helemaal in het teken staat van de avonturen van Nijntje, het lieve kleine konijntje!

Inhoud: 1 tiptoi stift, 1 verbindingskabel, 1 tiptoi geluiden-prentenboek

Omdat dit een starterset is zijn alle audiobestanden al op de tiptop stift gezet. Je hoeft dus alleen de pen te activeren door op het bijgeleverde papiertje te tippen en je kindje kan direct aan de slag. Zorg er wel voor dat je zelf even 2 AAA batterijen in huis hebt want deze worden helaas niet meegeleverd.

Tiptoi - de avonturen van Nijntje

Voor wie?

De tiptoi prentenboek is geschikt voor kinderen van 3 – 4 jaar. Noé is nu 2,5 jaar en is gek op Nijntje. Ze vind het hartstikke leuk om samen peuterboekjes te lezen, maar vind liedjes ook enorm leuk om te horen. We durfde de gok dus wel te wagen en gaven haar de tiptoi pen en het bijbehorende boekje “de avonturen van Nijntje”. Ik hoefde slechts 1 keer voor te doen hoe het werkte en ze snapte het gelijk. Ik durf dus wel te zeggen dat het ook geschikt is voor iets jongere kinderen.

Noé aan het spelen met de Tiptoi pen

Prijs en verkrijgbaarheid

De tiptoi starterset en de avonturen van Nijntje is onder andere te koop bij Bol.com voor €44,99. Uitbreidingen voor de tiptoi pen zijn al te koop voor €19,95. De losse stift is te koop voor €39,95. Leuk idee dus ook voor een verjaardag cadeau!

Is jouw kindje ook zo gek op lezen?

Tiptoi - de avonturen van Nijntje