Het heeft mij even wat tijd gekost, maar nu gaat het eindelijk beter met de juiste voeding. Zo goed, dat ik zelfs wat tips wil delen over een gezond voedingspatroon.

Mijn dieet

Ik ben natuurlijk al een tijdje op dieet, en had mijn ups en downs. Maar nu gaat het al weer iets beter, en ben ik wat stabieler. Zo mag ik al wat meer eten en drinken, en kun je ook wat variëren. Mijn belangrijkste tips die mij hebben geholpen zet ik hieronder:

  1. Hou het in het begin van het dieet bij wat basics. Vooral de groentes die je lekker vind, en probeer wat minder koolhydraten naar binnen te werken. Vooral als je niet sport zijn het eigenlijk voornamelijk dik makers. Laat de sausjes en vooral het zout even weg.
  2. DRINK! En dan met name groene thee en water. Die 2 liter per dag is broodnodig voor je lichaam. Voor de verwerking van het eten, en wat dacht je van de stoelgang? Je kunt door een slechte stoelgang heel snel aankomen en lusteloos voelen. Nou zijn vezels erg belangrijk, maar zonder water heb je ook niets aan die vezels. Dus vooral drinken is erg belangrijk. gezond voedingspatroon
  3. Ik ben niet zo dol om hele stukken fruit de hele dag te eten, maar in smoothies en shakes zijn ze heerlijk. Ik probeer zoveel mogelijk de schil er bij te doen, zodat ik alle juiste vezels heb, en niets van het fruit verlies. Als je er nog een proteïne poeder (bijvoorbeeld van Vitadis) bij doet, heb je meteen een goede lunch of ontbijt.
  4. Eet vooral regelmatig. De hele dag door grazen is net zo slecht als te weinig eten. Zo een 6x per dag een kleine maaltijd of snack is prima. Zo heb je geen honger, maar eet je ook niet te veel.
  5. Beweging.. kon je weten, maar helaas. Zonder beweging stopt het afvallen al snel, ook al ben je op dieet. Al ga je een stuk lopen, fietsen, touwtje springen. Een half uur is genoeg.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips. Heb jij voor mij nog tips?

Handtekening Jamey