Een trekkerig en droog velletje in de winter. Herken je dit? Door de kou en het gure weer buiten en de warmte van de centrale verwarming binnen droogt onze huid in rapt tempo uit. Dit is niet alleen vervelend qua gevoel, maar kan ook andere problemen met zich meebrengen, zoals irritaties. Om dat tegen te gaan is het belangrijk om de huid goed gehydrateerd te houden. Hoe? Met deze tips ben jij er helemaal klaar voor!

Smeren, smeren en nog eens smeren

Smeren is echt het sleutelwoord in de winter. Het lijkt zo overschat, maar dat is het zeker niet. Smeren met een fijne Clinique dagcrème bijvoorbeeld is onwijs aan te raden. Kies eentje met een goede hydraterende werking. Eentje die veel hyaluronzuur bevat, want dit zorgt ervoor dat de huid heel veel vocht kan aantrekken en vasthouden. Op die manier blijft jouw huid de hele dag gehydrateerd en is dat trekkerige velletje verleden tijd.

De producten van Clinique lenen zich perfect voor een algehele verzorging in de winter. Ze bevatten vaak geen nare stoffen die je huid kunnen doen irriteren. Daarbij is het merk voor bijna elke huid geschikt, zelfs voor de gevoelige huid. Echt iedereen kan het gebruiken. Het merk heeft bepaalde rijke verzorging, welke ideaal is voor nu in de winter. Sluit bijvoorbeeld bij je dagcrème een goede nachtcrème aan, om ook in de nacht de huid goed te laten herstellen en hydrateren. Overdag pluk je daar dan de vruchten van en voelt jouw huid heerlijk gevoed en zacht aan.

Reinigen

Wist je dat een goede reiniging ook kan bijdragen aan het voeden en verzorgen van je huid? Je ontdoet de huid namelijk niet alleen van onzuiverheden en dode huidcellen, maar met het juiste product verzorg je ook nog eens. Op die manier ben je natuurlijk helemaal goed bezig. Een fijn voorbeeld hiervan is de Clinique Take The Day Off Balm. Deze balsem komt in een lekkere grote pot (waar je overigens echt heel lang mee doet) en laat jouw make-up smelten. De balsem is vrij dik en stug in de pot, maar eenmaal op de huid smelt hij weg en wordt het een soort zachte en niet vette olie. Tijdens het afspoelen verandert het product weer van textuur, want dan wordt het een melk. Hierdoor spoelt het prima af. Dep even droog en je huid is schoon en voelt heerlijk zacht aan. Tevens is ook hierbij dat trekkerige gevoel weg en voelt je huidje lekker comfy aan. Met deze combinatie aan producten en verzorging komt jouw huidje de winter prima door!

Tips voor een gehydrateerde huid in de winter