Ik ben zelf vrij lang, ben niet bepaald dun en heb regelmatig last van rugklachten. Vooral na een dag wandelen of langdurig staan merk ik het erg snel. Ik heb voor jullie een aantal tips tegen rugklachten op een rijtje gezet. Wellicht heb jij er ook wat aan?

Goede schoenen!

Het meest belangrijke vind ik toch wel dat je echt goede schoenen moet dragen. Als je al weet dat je lang of veel gaat lopen is het natuurlijk niet bevorderlijk om op hakken rond te lopen. Ik zelf heb onlangs bij Nelson deze Skechers mogen uitzoeken. De zool van de schoen is gemaakt van memory foam waardoor je veel minder gedreun krijgt als je loopt. Ik heb nu al een aantal keer deze Skechers aangehad tijdens het shoppen en merk echt een ongelooflijk verschil aan het eind van de dag. Waar ik normaal echt zou stoppen om te gaan zitten loop ik nu gewoon nog een paar extra winkels binnen!

IMG_7090

Let op je houding

Wat ik al snel vergeet is om op mijn houding te letten. Omdat ik 40 uur in de week achter een PC zit (als het al niet meer is) is het extra belangrijk om goed achter mijn bureau te zetten. Zorg er dus voor dat je stoel goed afgesteld is en je met je voeten bij de grond kan. Het zitgedeelte van je stoel moet net onder je knieën zitten. En zorg er voor dat je ellebogen in een hoek van 90 graden op je bureau liggen. Mocht je er moeite mee hebben om je rug recht te houden, dan is een rug rechthouder wellicht een oplossing voor je.

desk-1140699_1280

Train je rug!

Als je al weet dat je snel last van je rug krijgt is het in sommige gevallen juist goed om je rug sterker te maken. Bij een sportschool is vaak wel een coach die je kan vertellen welke rug oefeningen goed voor je zijn! Bij mijn sportschool is er zelf een heel schema voor mij gemaakt waarbij er extra werd gelet op mijn rugklachten en het versterken van de rugspieren. In het begin ga je echt wel last hebben, maar naar mate je rug sterker word zullen de klachten ook af gaan nemen.

Compressiekousen

Compressiekousen zijn mediche steunkousen die steun verzorgen rond om je enkels. Omdat ik vaak mijn enkels verzwik draag ik graag compressiekousen hardlopen. Naast dat ze ondersteunend werken verbeterd het ook de bloedcirculatie in mijn benen. Nou denken veel mensen, dat is toch voor oude mensen? Dat is gelukkig absoluut niet waar. Veel grote topsporters gebruiken kousen puur ter ondersteuning. Ook opzoek naar compressiekousen? Neem dan even een kijkje bij compressiekousen-shop.nl.

Nou zijn dit de dingen die ik doe om mijn rugklachten te verminderen, maar er zijn natuurlijk veel meer tips. Heb jij nog een tip tegen rugklachten voor mij? Laat ze dan even achter in de comments!

Nieuwehandtekening