Het is leuk om veel te reizen maar helaas kost het meestal veel geld. Toch zijn er een aantal goede tips om goedkope vliegtickets te scoren.  Hoe goedkope een ticket hoe beter toch? Ik ben zelf gek op het scoren van goedkope tickets dus ik heb wel een aantal tips verzamelt in de afgelopen jaren.

Koop vliegtickets op feestdagen

Als je tijdens kerst vliegtickets koopt betaal je vaak de helft van de prijs ten opzichte van de dagen daarvoor. Dus als je een goed ticket op het oog hebt, moet je gewoon wachten tot een speciale feestdag en dan weer achter de computer kruipen? Zo heb ik eens een vliegticket naar IJsland gescoord voor nog een 100euro. Daarnaast kun je ook kiezen voor het vliegen op feestdagen, veel mensen willen dat niet dus zijn de tickets op deze dagen erg goedkoop.

Vergelijk, vergelijk en vergelijk

Wanneer je een goede aanbieding ziet, moet je niet meteen boeken. Ga eerst na of het wel echt een goede aanbieding is. Als je een vliegticket ziet via bijvoorbeeld Skyscanner is het altijd handig om ook sites zoals Cheaptickets en Vliegwinkel na te gaan. Wat zijn de prijzen op andere sites en wat is de prijs van de airline zelf. Controleer altijd of je bij iedere site ook hetzelfde bedrag aan boekingskosten betaalt. Soms betaal je bij de ene site 35euro en bij de andere 5euro, het kan zijn dat het dan toch voordeliger is om via een andere site te boeken.

Kies voor een alternatieve luchthaven

Het liefst vlieg je natuurlijk van Amsterdam Schiphol maar als je kiest voor Dusseldorf, Brussel of Eindhoven dan scheelt dit vaak een hoop geld. De tickets voor een lange vlucht zijn via alternatieve luchthaven soms zelfs 300euro goedkoper. Dit is het zeker waard om naar Dusseldorf of Brussel te rijden. Het is wel belangrijk om dan te kijken wat het kost om een auto op de luchthaven neer te zetten, dat kan soms ook snel oplopen en dan kun je weer beter voor Schiphol kiezen. Ook hier is het een vorm van vergelijken.

Bekijk ’s nachts tickets

Tickets zijn goedkoper op tijdstippen wanneer niet veel mensen kijken. Als je ’s nachts achter je computer kruipt en de prijzen van vliegtickets bekijkt dan zijn die vaak een stuk goedkoper dan overdag. Het is daarom soms goed om ’s nachts een wekker te zetten en te kijken wat de prijs van de vliegtickets doet.

Wat zijn jouw tips om goedkope vliegtickets te scoren?